Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κατακριτέο το User Interface των Windows 8


Τα Windows 8 δέχτηκαν ακόμα μία κριτική για το αμφιλεγόμενο user interface τους. Αυτή τη φορά είναι από τον Jakob Nielsen της Nielsen Norman Group, που εκφράζει την γνώμη του βασιζόμενος σε μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία.

Με απλά λόγια, δεν είναι πολύ κολακευτικά αυτά που λέει.

Η εταιρεία προσκάλεσε 12 έμπειρους χρήστες PC να δοκιμάσουν τα Windows 8 στο νέο Surface RT tablet και σε έναν κανονικό υπολογιστή. Σίγουρα η ομάδα αυτή ήταν μικρή, ωστόσο ο Jakob μπόρεσε και έβγαλε κάποια σημαντικά συμπεράσματα βασισμένα στις αναφορές των χρηστών αυτών.

Αρχίζοντας με το user interface, ο Nielsen παρομοιάζει τα Windows 8 με την ιστορία του Dr. Jekyll και Mr. Hyde, αναφερόμενος βεβαίως στην παράλληλη ύπαρξη του κλασσικού interface με το νέο Metro για tablets.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τα Windows 8 όταν τρέχουν σε κινητές συσκευές και σε tablets είναι σαν μία βασανισμένη ψυχή που αποζητά την λύτρωση και όταν τρέχουν σε κανονικό υπολογιστή, είναι σαν ένα τέρας που τρομοκρατεί τους καημένους υπαλλήλους γραφείου και τους στραγγαλίζει την παραγωγικότητά τους.

Έχοντας δυο διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας σε μία συσκευή, μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ότι θα πρέπει να θυμάται κανείς που πρέπει να πάει για την κάθε λειτουργία.

Επίσης επισημαίνει ότι η εναλλαγή μεταξύ των δύο περιβάλλοντων αυξάνει το κόστος αλληλεπίδρασης στην χρήση πολλαπλών λειτουργιών γιατί τα δύο περιβάλλοντα λειτουργούν διαφορετικά, δημιουργώντας μία ασυνεπή εμπειρία χρήσης.

Συνοψίζοντας, ο Nielsen αναφέρει ότι τα Windows 8 έχουν πολλά κρυμμένα χαρακτηριστικά, μειωμένη ευρηματικότητα, έχουν αυξημένο γνωστικό κόστος, προσφέρουν λιγότερες δυνατότητες λόγω του ενός μόνο παραθύρου user interface και χαμηλή πυκνότητα πληροφοριών.

Ίσως αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που οι πωλήσεις των Windows 8 είναι χαμηλότερες των προσδοκιών της Microsoft.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home