Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Linux Kernel: Οι εκδόσεις του 2012



To 2012 ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά για τους προγραμματιστές του Linux kernelΚατά τη διάρκεια του έτους κυκλοφόρησαν συνολικά  επτά πυρήνες, όπου και είδαμε κάθε φορά να προστίθενται πλήθος νέων χαρακτηριστικών.

Παρακάτω θα δούμε ποιες ήταν οι εκδόσεις του 2012 και τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών :

Linux 3,7
Ο Linux 3,7 kernel έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του μήνα, και ήταν η τελευταία έκδοση για το 2012. Στην έκδοση αυτή είχαμε την εδραίωση της ARM αρχιτεκτονικής καθώς και την υποστήριξη VXLAN.

Linux 3,6
Ο Linux kernel 3.6 κυκλοφόρησε στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Στην έκδοση αυτή ο πυρήνας απόκτησε την ικανότητα να αναστέλλει τόσο στη μνήμη όσο και στο δίσκο ταυτόχρονα.

Linux 3,5
Ο Linux 3.5 κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, το σύστημα αρχείων Ext4 και η ακεραιότητα των δεδομένων μας σε αυτό, ήταν ο μεγάλος νικητής αυτής της έκδοσης.

Linux 3,4
Ο Linux 3.4 κυκλοφόρησε τον Μάιο εκεί είχαμε την υποστήριξη του συστήματος αρχείων Btrfs όπου μας δόθηκε η δυνατότητα να ανακτούμε τα δεδομένα μας από ένα σύστημα αρχείων που δεν είναι mountable. Επίσης είχαμε την προσθήκη του KVM virtualization υπεύθυνο για την επέκταση στο μέγιστο αριθμό των εικονικών επεξεργαστών σε ένα σύστημα.

Linux 3,3
Ο Linux 3.3 κυκλοφόρησε τον Μάρτιο εκεί είχαμε την επιστροφή του Android λήγοντας έτσι μια διετή διαμάχη μεταξύ των προγραμματιστών του Linux Κernel και των προγραμματιστών Google Android.

Linux 3,2
Ο Linux 3.2 ήταν ο πρώτος πυρήνας του 2012 και κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου. Εκεί είχαμε ακόμα μια αλλαγή για το σύστημα αρχείων Ext4, όπου το filesystem block από τα 4 KB έφτασε σε μέγεθος έως και το 1 MB.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home