Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



How To: Free VPN σε Ubuntu/Mint


Οι VPN (Virtual Private Network) συνδέσεις γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες για αυτούς που θέλουν υψηλότερο βαθμό ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Βλέπεται με το VPN όλη η διαδικτυακή μας κίνηση κρυπτογραφείται, με αποτέλεσμα η περιήγηση στο World Wide Web να είναι πάντα ασφαλής ανεξάρτητα ή όχι αν χρησιμοποιείται ssl security.
Έτσι ακόμα κι αν είστε ένας συνηθισμένος χρήστης του διαδικτύου ή ένας heavy torrent downloader user μπορείτε να δοκιμάσετε το VPN τόσο για να αποκρύψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας από τα μάτια των άλλων(ISPs, Googlebots κλπ) όσο και να κάνετε bypass τους όποιους γεωγραφικούς περιορισμούς (πχ να δείτε μια σειρά του ABC online, την στιγμή που μεταδίδεται στις ΗΠΑ ).
Ποιον VPN πάροχο να διαλέξω;
Υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN, για να επιλέξετε προσωπικά θα συνιστούσα να δοκιμάσετε κάποια Free trial σύνδεση προτού δεσμευτείτε με μηνιαία συνδρομή καθώς ναι μεν μπορεί να κοστίζει μόλις λίγα ευρώ τον μήνα αλλά από την άλλη καλό είναι πάντα να δοκιμάζετε τον VPN server της αρεσκείας σας για να δείτε αν σας εξυπηρετεί. Το να στήσετε στο pc σας VPN, δεν είναι δύσκολο αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες του εκάστοτε VPN provider.
Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο SecurityKiss έναν από τους πιο αξιόπιστους Free VPN servers που έχω δοκιμάσει.

Ρύθμιση VPN σε Ubuntu / Linux Mint

βήμα 0. Ανοίγετε έναν νέο λογαριασμό στο SecurityKiss όπου δίνετε το email σας. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα θα σας έρθει email με τα στοιχεία της σύνδεσης σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αν δεν το βρείτε στο inbox ελέγξτε το Spam Folder σας.
βήμα 1. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις δικτύου και επιλέξετε με το + την δημιουργία μιας νέας σύνδεσης για το δίκτυό σας.
Στη συνέχεια, ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί για να επιλέξετε τον τύπο του interface – επιλέξτε VPN.
βήμα 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο VPN – επιλέξτε PPTP (Point to Point Tunneling Protocol).
βήμα 3. Στις ρυθμίσεις του VPN προσθέσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας (αυτά που έχετε λάβει με το email).
βήμα 4. Μετά επιλέξτε ρυθμίσεις για προχωρημένους (Advanced Settings) και ενεργοποιήστε το MPPE.
βήμα 5. Αυτό ήταν έχετε πλέον την δυνατότητα να απολαύσετε την ασφάλεια του VPN
Σημείωση: Η χρήση vpn μπορεί να επιβραδύνει την πλοήγηση και δεν συνιστάται όταν η ταχύτητα της σύνδεσής σας είναι πολύ αργή!
[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home