Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



How To: Καταγράψτε Ηχητικά Flash στο PC σας




Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να αποθηκεύσουμε κάποιον ήχο που παίζεται στο pc μας και το Sound Recorder που είναι εγκατεστημένο εξαρχής τόσο στο Ubuntu όσο και στο Linux Mint, ενώ μπορεί να κάνει εγγραφή, κατά την αποθήκευση του αρχείου δεν ακούγεται τίποτα.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας οποιονδήποτε ήχο από οποιαδήποτε εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων και των Flash Video, κάτι δηλαδή σαν το “stereo mix” των windows.

Στο παράδειγμα που ακολουθεί θα αποθηκεύσουμε τον χριστουγεννιάτικο ήχο του Winter Tournament από το Angry Birds Friends on Facebook, για την επιτυχία του εγχειρήματος μας θα χρειαστούμε να τρέξουμε ταυτόχρονα δύο εφαρμογές το Sound Recorder που έρχεται προ εγκατεστημένο και μια δεύτερη, το PulseAudio Volume Control.


sudo apt-get install pavucontrol

Ανοίγουμε τον browser μας στην σελίδα που ακούγεται ο ήχος προς αποθήκευση.
Πάμε στο Applications menu –> Sound & Video, ανοίγουμε το Sound Recorder και ξεκινάμε την εγγραφή, κάτι που είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ γιατί διαφορετικά δεν ανοίγει το μενού της καρτέλας recording του PulseAudio!

Πάμε στο Applications menu –> Sound & Video, ανοίγουμε το PulseAudio Volume Control και πάμε την καρτέλα “Recording” όπου επιλέγουμε στο Sound Recorder: Record Stream From το “Monitor of Built-in Audio Analog Stereo” επίσης ελέγχουμε ότι κάτω δεξιά στο Show είναι επιλεγμένο το “Applications“.

Αυτό ήταν ο ήχος που ακούγεται στο pc σας και δεν μπορούσατε να αποθηκεύσετε από αυτή την στιγμή  είναι δικός σας… το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάτε στο Sound Recorder να σταματήσετε την εγγραφή και να αποθηκεύσετε τον ήχο σας!


Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home