Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Pirate Bay μηνύει Φινλανδικό Οργανισμό κατά της πειρατείας


Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της πειρατείας, ο Φινλανδικός οργανισμός Copyright Information & Anti-Piracy Center (CIAPC) δημιούργησε ιστοσελίδα που αντιγράφει το CSS stylesheet του The Pirate Bay αντικαθιστώντας το λογότυπο του με αυτό ενός πλοίου που βυθίζεται.

INFO

Τόσο η εμφάνιση που αναπαράγεται πιστά όσο και το Φινλανδικό όνομα που μεταφράζεται στα Αγγλικά σε "Pirate Bay" παραπέμπουν αν μη τι άλλο στο δημοφιλές torrent site χωρίς όμως ποτέ αυτό να έχει δώσει την συγκατάθεση του, αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κίνησης είναι όσες αναζητήσεις γίνονται να οδηγούν σε προτάσεις νόμιμου download από τα sites όπως είναι τα dwnld.fi και pro-music.org.

pirated-css

Ως εκ τούτου, το The Pirate Bay προχώρησε σε μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων καθώς στους όρους χρήσης του έχει την απαγόρευση της αντιγραφής του σχεδιασμού του χωρίς την άδεια του, όπου αναφέρεται ρητά ότι η μη εξουσιοδοτημένη αναπαραγωγή του σχεδιασμού της ιστοσελίδας έχει ως ελάχιστο ποσό αποζημίωσης τα 5000 ευρώ  ή περίπου 6.650 δολάρια.

Εκπρόσωπος του TPB  δήλωσε στο TorrentFreak: ”Είμαστε εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά αυτή, θα πρέπει να καταλάβουν κάποτε στο CIAPC τι είναι σωστό και τι λάθος.

Ο συγκεκριμένος Φινλανδικός οργανισμός έγινε παγκόσμια γνωστός για την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή εννιάχρονης που έκανε το λάθος να κατεβάσει το Winnie το Αρκουδάκι.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο CIAPC συνδέεται άμεσα με το μουσικό λόμπι IFPI, το οποίο και είχε μηνύσει συμπτωματικά τους διαχειριστές του Pirate Bay στη Φινλανδία πριν από δύο χρόνια.

Όπως αντιλαμβάνεστε το όλο θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον και έπεται να δούμε την συνέχεια ...

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home