Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Τέλος ο Google Reader


Σύμφωνα με δημοσίευση του Urs Hölzle, στο blog της Google, ο Google Reader θα παύσει να υφίσταται από πρώτης Ιουλίου του 2013.

Google Blog


Στην ανακοίνωση ο Hölzle δήλωσε:

Ξεκινήσαμε το Google Reader, το 2005, σε μια προσπάθεια να καταστήσει εύκολο στους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να τηρούν σε tabs τους αγαπημένους τους δικτυακούς τόπους. Αν και ο Google Reader έχει πιστούς ακόλουθους, η κίνηση του, όλα αυτά τα χρόνια χρήσης, έχει μειωθεί. Έτσι, την 1η Ιουλίου 2013, ο Google Reader θα συνταξιοδοτηθεί . Οι χρήστες και οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές RSS λύσεις μπορούν να εξάγουν τα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένων και των συνδρομών τους, με το Google Takeout.
Η παραπάνω κίνηση από την Google, αν μη τι άλλο ήταν αναμενόμενη, καθώς ο reader της είχε μείνει στάσιμος εδώ και αρκετό καρό και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί σε δημοτικότητα άλλους πιο σύγχρονους RSS readers όπως πχ  οι Flipboard, Netvibes, Feedly, Pulse News, κ.α, με αποτέλεσμα οι χρήστες του να στραφούν τελικά προς αυτούς.

Μαζί με το κλείσιμο του Google Reader, η Google θα διακόψει επίσης της υπηρεσίες Building Maker, CalDAV API, Apps Script, Cloud Connect, Google Voice for Blackberry, Snapseed Desktop, και το Search API for Shopping καθώς είναι είτε ξεπερασμένες ή έχουν αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να τελειώνει κάπου εδώ η εξέλιξή τους.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home