Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Android: 33 εκατομμύρια συσκευές μολύνθηκαν το 2012

Σχεδόν 33 εκατομμύρια Android συσκευές μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό το 2012.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση ασφαλείας της NQ, τα Malware σε φορητές συσκευές αυξήθηκαν κατά 163%, με την Android πλατφόρμα να έχει την τιμητική της ως πιο στοχευμένη.

NQ INFO
Screenshot from 2013-04-22 13:00:24

Η έκθεση της NQ διαπίστωσε ότι ο αριθμός των μολυσμένων κινητών συσκευών Android ήταν διπλάσιο από το 2011, με πάνω από το 25% των μολυσμένων συσκευών να προέρχεται από την Κίνα με την δεύτερη θέση να ανήκει στην Ινδία, με 19,4%, και την τρίτη στη Ρωσία, με 17,9%.

Αυτό πολύ πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες συσκευές σε αυτές τις χώρες είναι φθηνά προϊόντα από αναξιόπιστους κατασκευαστές καθώς μόνο το 9,8% του συνόλου των μολυσμένων συσκευών βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο αριθμός των μολυσμένων συσκευών Android είναι τόσο υψηλός είναι ο τρόπος διάθεσης του Android OS καθώς ο τελικός χρήστης πρέπει συνήθως να περιμένει αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης από την Google, καθώς κάθε φορά θα πρέπει να διανεμηθεί αυτή μέσω του κατασκευαστή της εκάστοτε συσκευής.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια, διότι αν μια συσκευή δεν είναι σε θέση να λαμβάνει τις τελευταίες ενημερώσεις, μπορεί να καταστεί ευάλωτη σε συγκεκριμένες επιθέσεις.
Malware-Android
Εν κατακλείδι τα 33 εκατομμύρια μολυσμένων συσκευών μπορεί να φαντάζει ένας μεγάλος αριθμός αλλά δεν πρέπει να μας τρομάζει καθώς αυτός εξακολουθεί να είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με το συνολικό αριθμό των Android χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Παρόλα αυτά προσέχουμε για να έχουμε όπου και ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε την μόλυνση της συσκευής μας είναι να ήμαστε διπλά προσεκτικοί κάθε φορά που επιλέγουμε εγκατάσταση εφαρμογών από όχι και τόσο “επίσημες” πηγές.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home