Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Κρυπτογράφηση προβληματίζει τις ΗΠΑ


Μία πρόσφατη αναφορά από το δικαστήριο U.S. Administrative Office of the Courts των Η.Π.Α. αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι η κρυπτογράφηση απέκλεισε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους από το να αποκρυπτογραφήσουν συνομιλίες που αποκτήσανε μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η αναφορά γράφει ότι σε 15 τηλεφωνικές υποκλοπές του 2012 και σε άλλες 7 από προηγούμενα χρόνια, αντιμετώπισαν κρυπτογράφηση. Από αυτές τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες, τέσσερις στάθηκαν αδύνατον να αποκρυπτογραφηθούν. Αυτό σηματοδοτεί, την πρώτη φορά που κυβερνητικά όργανα των Η.Π.Α., δεν κατάφεραν να ανακτήσουν το απλό κείμενο των μηνυμάτων από υποκλοπή, από τότε που ξεκίνησε το Administration Office να συλλέγει κρυπτογραφημένα δεδομένα, το 2001.

Αυτό, είναι μόλις το 0,001 τοις εκατό, από τις συνολικά 3.395 εξουσιοδοτημένες υποκλοπές, που έγιναν το 2012. Δεν είναι σπουδαίος αριθμός, αλλά είναι ένα σπουδαίο γεγονός για να μας βάλει σε σκέψεις. Σκεφτείτε, ότι αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τις υποκλοπές που εξουσιοδοτήθηκαν από το Foreign Intelligence Surveillance Court. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α., έχει εκδηλώσει αρκετό καιρό τώρα, τον φόβο της, ότι η κρυπτογράφηση θα αναχαιτίσει την δυνατότητά της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Για πολλά χρόνια, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν παλέψει για να μπουν backdoors σε πολλές μεθόδους επικοινωνίας, από τον καιρό της κυβέρνησης του Clinton. Το 1997, ο διευθυντής του FBI, Louis Freeh, είπε στο αμερικάνικο Κογκρέσο, "όλοι στην αστυνομία, συμφωνούν σε μία άποψη για την κρυπτογράφηση. Η εκτενής χρήση απαραβίαστης κρυπτογράφησης, θα καταστρέψει την δυνατότητά μας να πολεμούμε το έγκλημα και να προλαμβάνουμε την τρομοκρατία", όπως αναφέρει το Wired.

Τελικά, το 2012, η κρυπτογράφηση κατάφερε να εμποδίσει μόνο ελάχιστες εξουσιοδοτημένες υποκλοπές, αποδεικνύοντας ότι είμαστε μακρυά από αυτό που φοβόταν ο Freeh το 1997. Ωστόσο, με δεδομένη την αναζωογονημένη ανησυχία για την ιδιωτικότητα μετά από το πρόγραμμα Prism, μπορεί να βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας εποχής για τα standards της ιδιωτικότητας.


[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home