Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Twitter: Δίνει δεδομένα χρηστών με ρατσιστικά σχόλια


Τα δεδομένα χρηστών που προέβησαν σε ρατσιστικά tweets στη γαλλική του υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2012 αποκάλυψε το Twitter. Πρόκειται για το τέλος μίας μακράς νομικής αναμέτρησης, καθώς η δημοφιλής υπηρεσία microblogging προσπάθησε να αποφύγει κάτι τέτοιο- ωστόσο, κατά τα μέσα του Ιουνίου έχασε την έφεση.

Το αρχικό αίτημα προήλθε από τη γαλλική Ένωση Εβραίων Φοιτητών (UEJF). Η Ένωση είχε ενημερώσει το Twitter για μία σειρά ρατσιστικών tweets κατά τα τέλη του 2012, ζητώντας την απομάκρυνσή τους, καθώς παραβίαζαν τη γαλλική νομοθεσία περί υποκίνησης ρατσιστικού μίσους. Αν και τα tweets διεγράφησαν, τόσο η UEJF όσο και άλλες αντιρατσιστικές οργανώσεις ζήτησαν στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ταυτοποίηση των χρηστών που έγραψαν τα μηνύματα.

Το Twitter αρνήθηκε, οπότε οι πέντε οργανώσεις κινήθηκαν νομικά, με την UEJF να υποβάλει μήνυση κατά του Twitter, για 38.5 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Ο συμβιβασμός από πλευράς του Twitter δίνει τέλος στην αντιπαράθεση. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού στο μέλλον, ενώ γίνεται λόγος για συστήματα που καθιστούν ευκολότερα τα αιτήματα για στοιχεία χρηστών που δεν μεταχειρίζονται σωστά την υπηρεσία.

Τα στοιχεία δόθηκαν στην εισαγγελία του Παρισιού, και συνιστούν «δεδομένα που ίσως να επιτρέψουν την ταυτοποίηση συγκεκριμένων χρηστών που πιστεύεται πως παραβίασαν το γαλλικό νόμο». Τα σχόλια είχαν δημοσιευθεί υπό τα hashtags #UnBonJuif (ένας καλός Εβραίος) και #UnJuifMort (ένας νεκρός Εβραίος). Το γαλλικό ανώτατο δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση αποφάσισε πως τα μηνύματα παραβίαζαν όντως τη νομοθεσία σχετικά με τη ρητορική μίσους και την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home