Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Προειδοποίηση για Οικονομική Κυβερνοεπίθεση (;)

 
Σήμερα, έχουμε μια είδηση, η οποία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο. Στην αρχή, διαβάζοντάς την, έχει όλα τα σημεία που κάνουν κάποιον πιο έμπειρο (όχι εμένα, προφανώς) που ασχολείται με το διαδίκτυο και τέτοιου είδους φαινόμενα, να την δει πολύ σκεπτικιστικά. Γενικότερα οι πηγές της είδησης, είναι πιο πολύ αληθοφανείς, παρά αληθινές (βάλαμε τα πρότυπα και ως βασική πηγή, μια από τις σελίδες, τις οποίες το αναδημοσίευσαν. Έτσι κι' αλλιώς η είδηση, σχεδόν πανομοιότυπη κυκλοφορεί παντού.

Περιμέναμε και σχεδόν μια ημέρα, ώστε να δούμε κάτι περισσότερο, μα τίποτα.
Εδώ όμως, έχουμε μια ιδιαιτερότητα, καθώς η αρχική πηγή όλου αυτού, φαίνεται να είναι ένα όνομα θρύλος (καλώς ή κακώς) σε τέτοια θέματα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα, αυτός που βρίσκεται πίσω από το nick-name: Guerrilla.

Το βασικό ερώτημα σε αυτό όμως είναι, πως με δεδομένο πως πρόκειται για hoax είδηση, η όλη αυτή αναπαραγωγή, σαφώς και θα έχει επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ίσως με διεθνείς προεκτάσεις.
Μααα... οουυυπςςς.... Για μισό λεπτό... Τι μας θυμίζει αυτό;

Αααα, ναι... Αυτό, μας θυμίζει: Κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και στο οικονομικό κατεστημένο [25 Οκτωβρίου, 2012].

Α, ναι. Και μη ξεχνάτε και τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ακούει στ' όνομα: Συρία.

-Σχεδόν έναν χρόνο μετά λοιπόν, κυκλοφορεί το εξής:

Την 16η Σεπτεμβρίου (2013), ένας πρώην μεγαλοεπιχειρηματίας που συνεργαζόταν με την τράπεζα της Σκωτίας, Royal Bank of Scotland (RBS), εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση, για Κυβερνοεπίθεση στο τραπεζικό σύστημα. Τόνισε δε, πως δεν είναι κούφια λόγια μα πραγματική απειλή, εν όψει των πρόσφατων ηλεκτρονικών διακοπών αλλά και των καθυστερήσεων της μισθοδοσίας.
Γνωστός με τα ψευδώνυμα V και Οικονομολόγος Guerrilla, όντας πρόσωπο σε θέση ισχύος, προειδοποιεί για επικείμενες κυβερνοεπιθέσεις που στόχο τους θα έχουν να καλύψουν τη ρευστότητα και τα οικονομικά προβλήματα τα οποία απειλούν το σύνολο του τραπεζικού συστήματος.
Εδώ και μήνες, προειδοποιώ συνεχώς πως θα γίνει κυβερνοεπίθεση στο τραπεζικό / χρηματοοικονομικό σύστημα που θα ξαναφέρει την οικονομία στη σωστή της βάση. Αυτό, άλλωστε, ήταν και ένα σενάριο με το οποίο οι τραπεζίτες «παίζουν» εδώ και κάτι χρόνια.
Έγινα, λοιπόν, κοινωνός του τη στιγμή που μου αποκαλύφθηκε ότι, οι τράπεζες, όχι μόνο είναι ανοικτές σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν κάνουν και τίποτα για να το αποτρέψουν.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει μαζικές διακοπές στις ηλεκτρονικές τραπεζικές ανταλλαγές που κάποιες φορές μάλιστα σταματούν για ώρες ολόκληρες. Και φυσικά, αυτό δεν είναι μόνο μια απλή σύμπτωση, όταν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τη μεγάλη κλίμακα αυτών των διαταραχών.
Γίνεται σαφές ότι κάτι σάπιο υπάρχει στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος.
Από κει που είχαμε προβλήματα μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα, βλέπουμε τώρα τα ίδια ακριβώς ζητήματα να τίθενται και στον δημόσιο τομέα.
Το όλο πρόβλημα φαίνεται να παίρνει τεράστιες διαστάσεις και πιστεύω ότι οι φταίχτες έχουν αποτύχει δις.
V, the Guerrilla Economist
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (τρέχουσα ημερομηνία Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013) συνέβησαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα που επικυρώνουν τις πληροφορίες του V, ότι δηλαδή η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών συστημάτων προκαλεί καθυστερήσεις και ίσως ακόμη και «αναγκαστικές διακοπές», προκειμένου οι τράπεζες να αποτρέψουν αναλήψεις μετρητών εν ευθέτω χρόνω.
Προσφάτως, εξεδόθη μια επιστολή από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία μισθοδοσίας (που είναι ο Γενικός Ελεγκτής) και η οποία διευκρινίζει ότι η μισθοδοσία για την εβδομάδα που έληξε την 7η Σεπτεμβρίου έχει καθυστερήσει μέχρι την 17η Σεπτέμβρη. Για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων η Υπηρεσία επικαλείται «ιό τύπου worm».

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα.

Αποκαλύπτεται πως η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει κρατήσει τα επιδόματα ανεργίας από 600.000 δικαιούχους. Η αποκάλυψη αυτή έγινε μέσω μιας έρευνας που διεξήγαγε ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός αυτήν την εβδομάδα (τρέχουσα ημερομηνία 19η Σεπτεμβρίου 2013).
Σε σχεδόν ένα μήνα η κυβέρνηση θα έχει φτάσει το χρέος στο ανώτατο όριο και το Κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει για το εάν η αύξηση του εθνικού χρέους είναι μια βιώσιμη επιλογή.
Συνυφασμένες με αυτό το φλέγον ζήτημα είναι οι τρέχουσες συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα για το εάν και κατά πόσον είναι θεμιτό να προχωρήσουν σε σταδιακή μείωση αγοράς ομολόγων και σε εκτύπωση χρήματος. Γιατί μην ξεχνάμε πως η οιαδήποτε επιβράδυνση των πιστώσεων και της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πιθανότατα, θα προκαλέσει αμετάκλητες συνέπειες.
Ο γνωστός με το ψευδώνυμο Οικονομολόγος Guerrilla έχει μια μακρά ιστορία όσον αφορά τόσο τις ακριβείς πληροφορίες όσο και τις προβλέψεις του. Αντίστοιχες προβλέψεις έκανε και για την ιαπωνική αγορά ομολόγων αλλά και για την αστάθεια εντός της τράπεζας Deutsche Bank.
Με τα γεγονότα στο εξωτερικό να συσσωρεύονται στο τραπεζικό σύστημα που παρουσιάζει προειδοποιητικά σημάδια μιας ακόμα κρίσης ρευστότητας, η σαφής δυνατότητα μιας πραγματικής ή ψευδούς κυβερνοεπίθεσης εναντίον των τραπεζών, ίσως τις κλείσει και έτσι τις βοηθήσει να μην καταρρεύσουν οριστικά.

Εν ολίγοις 

Άνθρακας ο θησαυρός, καθώς θεωρώ ότι πολύ απλά κάποιοι διαρρέουν πληροφορίες προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτό που έρχεται και έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό.
Η οικονομία των ΗΠΑ, αυτός ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, συντηρείται εδώ και δεκαετίες με μαγικά ψέματα, μαγειρέματα και μπόλικες (δωρεάν) εκτυπώσεις δολαρίων.
Ότι κάποια στιγμή θα σκάσει στα μούτρα τους η όλη ιστορία είναι αναμενόμενο και ήδη έπρεπε να είχε γίνει από το 2008, ότι θα το φορτώσουν τώρα σε κάποιους (Κινέζους, Σύριους, Ρώσους , Ισλαμιστές Ηackers ?) ειναι “Ηλίου φαεινότερον” μετά και από τις παραπάνω "διαρροές".

Δυστυχώς όμως το κακό είναι ότι και πάλι - βλέπε τέλη δεκαετίας 2000 - τα Αμερικανά θα την σκαπουλάρουν και μακάρι να βγω ψεύτης τη χασούρα τους θα την πληρώσουν δύσμοιρες χώρες (like Greece) ...

Aυτά...


[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home