Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Clementine OS – Ο συνεχιστής του Pear Linux OS

Seven_Bonner_Ballantine’s_clementine-VgFHRe2X_620_0

Eδώ και λίγο καιρό το Pear OS μια διανομή που ως βάση της είχε το Ubuntu και γραφικό περιβάλλον που παρέπεμπε στο OS X της Apple, σταμάτησε την ανάπτυξή του.

Για άλλη μια φορά ο λόγος δεν ήταν άλλος από το χρήμα, καθώς ο δημιουργός της διανομής, David Tavares αποφάσισε να τη πουλήσει, σε άγνωστη εταιρεία, με σκοπό να το αναπτύξει για τα προϊόντα της, αποτέλεσμα αυτού ήταν το Pear Linux OS, να αποτελεί παρελθόν καθώς όλα τα download links αφαιρεθηκαν και η επίσημη ιστοσελίδα του να είναι πλέον ανενεργή.  

Ευτυχώς όμως, αυτό δεν κράτησε για πολύ καθώς μια νέα ομάδα θα συνεχίσει το Pear OS αναπτύσσοντας ένα νέο λειτουργικό σύστημα, με την ονομασία Clementine OS, που θα πατήσει επάνω του συνεχίζοντας έτσι από εκεί που έμεινε το Pear OS.
 

Screenshot from 2014-01-27 10:01:45

Έτσι λοιπόν η ανάπτυξη του Clementine OS 10.8 είναι γεγονός, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014 και θα έχει ως βάση του και το επερχόμενο Ubuntu 14.04 LTS. Η επίσημη ιστοσελίδα είναι ήδη έτοιμη και  προς το παρόν παρέχει iso images του pear OS 8, όσοι θέλετε να εμπλακείτε με το project ή απλά να κατεβάσετε παλαιότερα iso του Pear Os μπορείτε να την επισκεφθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Clementine OS WebSite: clementineos.hj.cx

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home