Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Γνωρίστε την... What The Fuck You Want To Public License



Η WTFPL πρόκειται για μια άδεια Ελεύθερου Λογισμικού όπου έχετε μία και μοναδική υποχρέωση:
Να κάνετε ό,τι γουστάρετε!
Κοινώς:
DO WHAT THE FUCK YOU WANT TO
Αυτό άλλωστε είναι και το όνομα της άδειας˙ η WTFPL είναι μία πολύ… ανεκτική :D άδεια για το λογισμικό αλλά και για άλλα επιστημονικά ή καλλιτεχνικά έργα και παρέχει απίστευτη ελευθερία. Εδώ που τα λέμε, είναι ίσως η καλύτερη άδεια ever (που έχει βγει μέχρι τώρα). Στην ιστοσελίδα της μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το πώς να την αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Όπως είπαμε, η Do What The Fuck You Want To Public License (WTFPL) είναι μια άδεια χρήσης Ελεύθερου λογισμικού.
Μέχρι και σήμερα υπάρχει μια συνεχιζόμενη «μάχη» για το ποια από τις δύο άδειες Ανοιχτού Κώδικα είναι η πιο ελεύθερη˙ η GPL (General Public License) ή η BSD (Berkeley Software Distribution).

Στην πραγματικότητα, οι δύο τύποι αδειών έχουν απαράδεκτους και απεχθείς όρους (γραμμένους με κεφαλαία γράμματα) που περιορίζουν σοβαρά τις ελευθερίες μας. Η WTFPL μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Όταν εξετάζετε το εάν και κατά πόσον η άδεια κάποιου έργου είναι ελεύθερη ή όχι, συνήθως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπει την ελεύθερη χρήση, την τροποποίηση και την αναδιανομή. Εν συνεχεία, ελέγχετε εάν οι πρόσθετοι περιορισμοί δεν βλάπτουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Η άδεια WTFPL καθιστά αυτήν την διαδικασία τετριμμένη αφού επιτρέπει τα πάντα και δεν έχει πρόσθετους περιορισμούς. Σας προτρέπει μάλιστα να κάνετε ό,τι στο καλό θέλετε. Υπάρχει κάτι άλλο που θα έκανε τη ζωή μας πιο εύκολη;
Ιδού και το πλήρες κείμενο της άδειας:
© 2014 WTFPL – Do What the Fuck You Want to Public License
Copyright (C) 2004 Sam Hocevar <sam@hocevar.net>
Ο καθένας επιτρέπεται να αντιγράψει και να διανείμει αυτολεξεί ή τροποποιημένα αντίγραφα εγγράφων που είναι υπό της παρούσης άδειας. Και η αλλαγή αυτή επιτρέπεται εφόσον αλλάζει και το όνομα.
DO WHAT THE FUCK YOU WANT TO PUBLIC LICENSE
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ, ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ:
0. Κάντε ό,τι θέλετε.
Στη σελίδα της, θα βρείτε και τα σχετικά σηματάκια, τα οποία και μπορείτε να ενσωματώνετε σε άρθρα ή σε ιστοσελίδες:

wtfpl-badge-1

>>> η ιστοσελίδα της WTFPL.


[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home