Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ο Linus Torvalds γίνεται η Αιτία να χάσει εκατομμύρια η Microsoft!



linus-torvalds

Ως γνωστόν, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της Microsoft προέρχονται από τα πνευματικά δικαιώματα του Android. Φαίνεται, όμως, ότι ο Linus Torvalds είναι πλέον έμμεσα υπεύθυνος για την έκδοση απόφασης που αφορά τις πατέντες και η οποία θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία εκατομμύρια δολάρια.

Μία από τις πατέντες που επιβάλλονται από την Microsoft είναι και αυτή που αντιστοιχίζει αρχεία με μεγάλα ονόματα, με τις συντομεύσεις τους, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πατέντα του FAT στην Ευρώπη και η οποία χρησιμοποιείται για να αποσπάσουν τα δικαιώματα από τις άλλες εταιρείες. Η συγκεκριμένη πατέντα αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την Microsoft. Μόνον μέσα στο 2013 και μόνον από το Android, η Microsoft κέρδισε περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για ένα ποσόν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που της απέφεραν τα δικά της λειτουργικά.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Ευρεσιτεχνιών της Γερμανίας, Bundespatentgericht (BPatG), ακύρωσε την Ευρωπαϊκά κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία με αριθμό EP0618540. Το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που το είχε κατοχυρώσει η Microsoft και αφορά την μέθοδο που χρησιμοποιεί το FAT για να αντιστοιχίσει τα μεγάλα ονόματα αρχείων (μεγαλύτερα από 8+3 χαρακτήρες) στις συντομεύσεις τους, κρίθηκε άκυρο καθώς υπήρχε ιστορικό υλοποιήσεων από τρίτους πριν από την αίτηση κατοχύρωσης. Μάλιστα, μέρος της προγενέστερης τεχνικής ανήκει στον δημιουργό του Linux, τον Linus Torvalds.

Βεβαίως, το μόνο σίγουρο είναι πως η Microsoft θα το παλέψει. Είναι όμως σε δεινή θέση αφού η έφεση θα εξεταστεί (κατά πάσα πιθανότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 ή το πρώτο εξάμηνο του 2016) από το ίδιο δικαστήριο στο Bundesgerichtshof.
Όπως έγραψε το fosspatents:
Η απόφαση με αριθμό EP0618540, που κατοχύρωνε την εν λόγω πατέντα, είναι άκυρη στο σύνολό της (συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων τροποποιήσεων της Microsoft), αφού το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Ένα αποδεικτικό στοιχείο ήταν και το post (η δημοσίευση) του Linus Torvalds σε μια λίστα αλληλογραφίας, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν μέρος της εν λόγω τεχνικής (prior art).

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home