Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Robolinux: Τρέξτε εφαρμογές των Windows μέσα στο σύστημά σας


robo3d

Το ξέρετε ότι το 11% όσων χρησιμοποιούσαν Windows XP σκόπευαν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε Linux;

Γενικότερα, δεν θα ήταν φοβερό εάν μπορούσατε να έχετε πάραυτα, μέσα σε μέσα σε 7 – 20 μόλις λεπτά, έναν ασφαλή και σύγχρονο υπολογιστή που να τρέχει Linux;

Η απάντηση που θα δίνατε πιστεύω πως θα ήταν κάτι τέτοιο:
Ναι, μα αν υπήρχε τρόπος το Linux μου να τρέχει τα προγράμματα των Windows.
Ε, τώρα μπορείτε! Μπορείτε να τρέξετε τις εφαρμογές των Windows εγγενώς μέσα στο Robolinux.

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους ιούς ή το κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να μολύνει τα Windows και τα δεδομένα του, μιας και το Σύστημα Λογισμικού Robolinux Stealth VM κρατά έναν προστατευμένο κλώνο των Windows και αντικατοπτρίζει τα δεδομένα σας (γίνεται ο καθρέφτης τους) σε ένα ασφαλές partition Linux που μπορείτε να επαναφέρετε μέσα σε λίγα λεπτά, με δύο μόνο κλικ!

Το Robolinux είναι 100% βασισμένο στο Debian με ένα βελτιστοποιημένο Desktop (επιφάνεια εργασίας) που βασίζεται βέβαια στο κλασικό Gnome 3 Desktop. Περιλαμβάνει πολλά από τα αγαπημένα σας προγράμματα που είναι ήδη εγκατεστημένα όπως το Google Chrome, το Firefox, το Libre Office, το VLC, το Skype, και το Transmission Bit Torrent. Εννοείται πως σας παρέχει και τις βασικές εφαρμογές που υπάρχουν στο Linux όπως είναι οι Brasero DVD burner, Empathy multi chat account, Shotwell Photo Manager, Evolution eMail και Calendar που εισάγει αυτόματα τα μηνύματα αλλά και τις επαφές σας που είχατε στο μέιλ του Outlook της Microsoft. Συν των άλλων, σας δίνεται η δυνατότητα να εγκαταστήσετε 30.000 δωρεάν εφαρμογές με ένα και μόνο κλικ στο Robolinux.
screen1screen2

Ο καθένας μπορεί, εύκολα και σε χρόνο ντε-τε, να εγκαταστήσει το Robolinux, στον υπολογιστή ή στο laptop του.
Δεν έχετε παρά να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να κατεβάσετε το λειτουργικό σύστημα Robolinux πατώντας κλικ στο “Download Now” κουμπί. Στη συνέχεια, απλά κάψτε σε έναν δίσκο και φορτώστε, το αρχείο με το εικονίδιο του Robolinux που μόλις κατεβάσατε, στο DVD player σας. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγκατάστασης που θα δείτε στο μενού “How to Install”. Αν προτιμάτε να κάνετε ένα bootable USB stick εγκατάστασης, σας συνιστούμε να κατεβάσετε το Unetbootin που λειτουργεί στα Windows XP και 7.
Το Robolinux, μέσα σε μόλις 7 με 20 λεπτά, εγκαθιστά όλα όσα χρειάζεστε συμπεριλαμβανομένων και των Video, Wifi και Printer drivers αλλά και όλες τις τρέχουσες ενημερώσεις. Έτσι, πλέον θα έχετε έναν ασφαλές σύγχρονο υπολογιστή που θα τρέχει πολύ πιο γρήγορα. Εάν πάλι θέλετε να τρέξετε τα Windows XP ή τα Windows 7 μέσα στο Robolinux, απλά κατεβάστε τους Robolinux Virtual Machine installers.
Όπως λένε και οι ίδιοι στην σελίδα τους:
Τα λειτουργικά συστήματα Ανοιχτού Κώδικα Unix και Linux βρίσκονται πλέον παντού.
Όλες αυτές οι δωρεάν διανομές Unix και Linux σας προσφέρουν 100% σταθερό πηγαίο κώδικα Unix και Linux ώστε να μπορεί να χτίσει ό,τι θέλει ο καθένας, ελεύθερα και δωρεάν. Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες δωρεάν προγράμματα λογισμικού που μπορείτε να κατεβάσετε και να προσαρμόσετε, ώστε να ταιριάζουν με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες. Και όλα αυτά βέβαια, χάρη στα εκατομμύρια προγραμματιστών των Unix και Linux. Χωρίς αυτούς, τα Unix και Linux δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα και το Robolinux σίγουρα δεν θα υπήρχε καν.
Πράγματι, το 85% όλων των servers και των ιστοσελίδων του διαδικτύου κινούνται με δωρεάν open source κώδικα Unix & Linux.
Δεν έχω καθόλου προσωπική άποψη, αν και το έχω εγκαταστήσει, δεν έχω βρει ακόμα τον χρόνο να το τρέξω και να το δω, μα σίγουρα η ιδέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και τοποθετεί τα πράγματα σε μια διαφορετική και πιο προσιτή βάση. Με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε την εξέλιξη της πορείας αυτού του πρότζεκτ.
Μπορείτε να το κατεβασετε από την download page toy (στο τέλος είναι τα links), για Debian, Mint, Ubuntu και παράγωγες διανομές, έχει έτοιμα DEB πακέτα, άρα διπλό κλικ επάνω τους, μόλις κατέβουν:

 

Στη συνέχεια θα βρείτε όλες τις επιλογές στο μενού σας:
 Screenshot-1

>>> η σελίδα του Robolinux


[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home