Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Samsung: Xάνει την πρώτη θέση σε πωλήσεις smartphones



Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές στην κορυφή της κινέζικης αγοράς στα smartphones, η Samsung έχασε τη θέση της από την Xiaomi.

Στο δεύτερο τέταρτο του 2014, η κινέζικη εταιρία Xiaomi προσπέρασε τη Sasmung και έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών με το μερίδιο αγοράς της να φτάνει στο 14%. Στη δεύτερη θέση πια, η Samsung με ποσοστό 12%, είναι μπροστά από τη Lenovo μόνο κατά 200.000 συσκευές.

Μπορεί η Samsung να είχε μεγάλο αριθμό πωλήσεων από το 2012, ωστόσο η Xiaomi επικεντρώθηκε στα χαμηλής τιμής smartphones, κερδίζοντας έτσι συνεχώς έδαφος.

Σε αυτήν την κατηγορία τιμής, οι συσκευές της Samsung δεν τα πήγαν ιδιαίτερα καλά, με τη Xiaomi να εμφανίζει στην αγορά συσκευές με καλή σχέση ποιότητας - τιμής, ενώ αρκετές συσκευές της κινέζικης εταιρίας είχαν καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη χαμηλή τιμή τους, κάτι που μπορεί να οδηγούσε σε χαμηλό κέρδος, αλλά όπως αποδείχτηκε, οδήγησε στην πρωτιά.

Η φθηνή σειρά της Xiaomi με το όνομα Redmi, είναι αυτή που κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα, που έφτασαν τα 15 εκατομμύρια τεμάχια το δεύτερο τέταρτο του 2014.

Τα τηλέφωνα της σειράς Redmi πωλούνται στα 113$ όταν αγοραστούν ως απλή συσκευή.
Η εταιρία έχει ήδη πουλήσει 26,1 εκατομμύρια τηλέφωνα το πρώτο εξάμηνο του 2014, με στόχο τα 60 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home