Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Nokia: Οριστικό τέλος για την κατασκευή smartphones


Σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της Nokia, Rajeev Suri, ξεκαθάρισε τις προθέσεις της εταιρίας σχετικά με το μέλλον της, αλλά και την - από εδώ και πέρα - πορεία της στην αγορά. Μετά τις αλλεπάλληλες φήμες και αναφορές για επαναφορά του θρυλικού brandname στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως κατασκευαστής Android smartphones, οι απανταχού fans της εταιρίας σίγουρα περίμεναν μια «δυνατή» πρόταση που θα έφερνε και πάλι τους φιλανδούς στο προσκήνιο.

«Δεν σχεδιάζουμε απευθείας επιστροφή στην αγορά των smartphones», ξεκαθάρισε. Μπορεί να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το ζήτημα γύρω από το brandname της εταιρίας, το οποίο η Microsoft φρόντισε να εγκαταλείψει οριστικά, πιθανότατα όμως δεν θα υπάρχει επιστροφή αυτού στο κοντινό μέλλον. Ακόμα κι αν υπάρχει όμως «comeback», μπορεί να σχετίζεται με υπηρεσίες ή άλλου τύπου συσκευές κι όχι απαραίτητα smartphones. Κάπου εδώ λοιπόν απομακρύνονται οι ελπίδες για ένα «καθαρό» Nokia smartphone με Android, παρά τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων.

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρίας τέλος, ο Rajeev Suri υπογράμμισε πως οι Here Maps δεν στοχεύουν σε άμεσο ανταγωνισμό των χαρτών της Google, αλλά σε αδειοδοτήσεις προς εταιρίες με ανάλογες δραστηριότητες (πχ Amazon, Microsoft ή Yahoo). Οπότε μαζί με τους χάρτες, αλλά και την NSN, η εταιρία ελπίζει σε σύντομη οικονομική ανάκαμψη, η οποία θα της επιτρέψει να επανέλθει δυναμικά στην αγορά. Μένει να δούμε φυσικά αυτή την ανάκαμψη, όπως και όποτε έρθει.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home