Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



H Βόρειος Κορέα πίσω απο την κυβερνοεπίθεση στη Sony?



Μπορεί η Βόρειος Κορέα να αρνείται ότι κρύβεται πίσω απο την κυβερνοεπίθεση στη Sony αλλά χαρακτήρισε την επίθεση «δίκαια» εξαιτίας της ταινίας Interview για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Πριν λίγες μέρες τα στούντιο της Sony δέχτηκαν μια απίστευτου μεγέθους κυβερνοεπίθεση με τους χάκερ να εισβάλουν στο δίκτυό της και να διαρρέουν ακυκλοφόρητες ταινίες της εταιρείας, ανάμεσά τους το Fury με τον Μπραντ Πιτ καθώς και προσωπικά δεδομένα 47.000 εργαζομένων της εταιρείας, ακόμα και διασημοτήτων.

Πολλοί πίστεψαν ότι πίσω από αυτή την επίθεση κρύβεται η Βόρειος Κορέα με αφορμή την ταινία Interview των στούντιο, όπου δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι (Τζέιμς Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν) συνεργάζονται με την CIA για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ωστόσο, η χώρα αρνείται ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο τη συνεχάρη και τη χαρακτήρισε «δίκαιη πράξη».

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ είχε στείλει επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταδίκαζε την ταινία ως «απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου».

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA είχε μεταδώσει δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απειλούσε τις ΗΠΑ με «ανελέητα αντίποινα».

Η στρατιωτική ηγεσία της απομονωμένης χώρας διαψεύδει τώρα ότι η επίθεση είναι έργο της Πιονγιάνγκ. Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας διέψευσε την εμπλοκή του ως «ψευδείς φήμες», επέκρινε όμως τη Sony για «παρακίνηση σε τρομοκρατική πράξη».

Δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο KCNA πως η επίθεση «μπορεί να είναι η δίκαιη πράξη υποστηρικτών» της Βορείου Κορέας «σε όλο τον κόσμο».

Στο μεταξύ, η Sony δέχεται επικρίσεις για την ασφάλεια του δικτύου της, το οποίο δεν έχει επανέλθει ακόμα σε πλήρη λειτουργία. Όπως αποκαλύφθηκε η εταιρεία είχε αποθηκευμένους χιλιάδες εσωτερικούς κωδικούς πρόσβασης σε φάκελο με το όνομα «Κωδικοί»...

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home