Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ο Φετινός Χειμώνας ίσως ο πιο βαρύς των τελευταίων χρόνων


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο βαρύς των τελευταίων ετών, με πολλά χιόνια και πολλές καταβάσεις ψύχους.

Ακόμα και μετεωρολόγοι αλλά και επιστήμονες της Ευρώπης και της Αμερικής, προειδοποιούν πως ήδη ο Χειμώνας μπήκε δυναμικά στην Ρωσία, τα Βαλκάνια, την κεντρική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, με πολικό ψύχος και χιόνια τα οποία μπορεί να είναι λίγα αλλά είναι πυκνά, όπως για παράδειγμα στην πόλη του Βόλου, όπου τοπικά έριξε και χιόνι που έφτασε σε ύψος το μισό μέτρο.

Υπάρχουν προειδοποιήσεις πως μπορεί ναι μεν να έχουμε αλκυονίδες μέρες μέσα στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, ωστόσο τα χιόνια και το ψύχος θα επισκέπτονται συχνά την ανατολική, νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη, και θα είναι σφοδρά. Μάλιστα σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και στους -60 βαθμούς Κελσίου.

Τέτοιες θερμοκρασίες στην Σιβηρία, είχαν να σημειωθούν από το 2006, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ο φετινός χειμώνας, ίσως να μείνει στην ιστορία, κυρίως για το πολικό ψύχος που θα έχει, αλλά και για τα χιόνια τα οποία τοπικά σε κάποιες περιοχές θα είναι πυκνά και θα δίνουν πολλά εκατοστά χιονόστρωσης...

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home