Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αυτό είναι το Google Android M

Όπως συνηθίζεται, στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2015 η Google παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία για το νέο της λειτουργικό σύστημα Android M, που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο.
Καταρχάς, η Google δεν αποκάλυψε ποιο γλυκό με πρώτο γράμμα το "Μ" θα δώσει το όνομά του στο νέο Android M, αν και μερικοί μιλούν για συνεργασία με τα γνωστά M&M. Επίσης, δεν έγινε γνωστό αν το Android M θα είναι το Android 5.2 ή το Android 6, αλλά σύμφωνα με τα νέα χαρακτηριστικά θα είναι, πιθανόν, το Android 5.2.
Όσον αφορά το λειτουργικό, η Google δίνει σημασία στην ποιότητα χρήσης και στην διόρθωση αρκετών bugs της προηγούμενης έκδοσης και όχι τόσο πολύ στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Σημαντικα κεφάλαια στις βελτιώσεις που φέρνει το Android M είναι αυτα που αφορούν την αυτονομία της συσκευής και την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Τεχνολογία Doze

Στο Android Lollipop είδαμε το Project Volta για εξοικονόμηση της μπαταρίας και τώρα η Google ξεκινά να χρησιμοποιεί την τεχνολογία Doze. Με την τεχνολογία αυτή, το smartphone μπαίνει σε sleep mode καταναλώνοντας ελάχιστη ισχύ και επανέρχεται μόλις αντιληφθεί κίνηση από τους αισθητήρες της συσκευής. Σε αυτή την κατάσταση, το smartphone διακόπτει την πρόσβαση στο δίκτυο, με την εξαίρεση σημαντικών εφαρμογών υψηλής προτεραιότητας. Η εταιρεία ανέφερε ότι σε δοκιμές στο Nexus 9 παρατηρήθηκε διπλασιασμός της αυτονομίας σε σύγκριση με το Android Lollipop.


Επιλεκτικές άδειες πρόσβασης για τις εφαρμογές

Στο Android M αλλάζουν τα app permissions με τρόπο που θυμίζει το iOS. Κάθε εφαρμογή ζητά πρόσβαση σε συγκεκριμένες παραμέτρους της συσκευής, όπως είναι η κάμερα, οι επαφές η τοποθεσία κ.λπ.. Στο Android M ο χρήστης θα μπορεί να δώσει επιλεκτικά πρόσβαση σε μία εφαρμογή σε ό,τι επιθυμεί, ενώ μπορεί να αλλάξει στο μέλλον όλα τα permissions.
Για παράδειγμα, κάποια επαφή απαιτεί πρόσβαση σε κάμερα, τοποθεσία και επαφές, με τον χρήστη να επιλέγει σε ποια από τα τρια θα δώσει την πρόσβαση, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να αλλάξει την επιλογή του.
Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα κατηγοριοποίησης των εφαρμογών σύμφωνα με τα permissions που χρησιμοποιούν.
Επιλεκτικά app permissions στο Android M
Επιλεκτικά app permissions στο Android M

Τα backups των εφαρμογών

Σημαντική αναβάθμιση δέχεται το back up των εφαρμογών. Έως τώρα, αυτό που λάμβανε χώρα με το αυτόματο backup ήταν η καταγραφή λίστας με τις εφαρμογές του χρήση, όχι όμως των επιμέρους ρυθμίσεων κάθε μιας, ούτε των σχετικών data. Αυτό θα αλλάξει. Τώρα, οι χρήστες του Android M Preview, διαθέτουν έως 25MB ανά εφαρμογή για το back up, το οποίο γίνεται "αυτόματα, κάθε 24h, όταν η συσκευή είναι σε αδράνεια, φορτίζει και είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi", λέει η Google.

Παραμετροποιήσιμα Chrome tabs

Η Google θέλει να επεκτείνει τις δυνατότητες του Chrome, φιλοξενώντας εφαρμογές τρίτων. Οι εφαρμογές θα προβάλλουν το περιεχόμενό τους μέσα σε ένα chrome tab, το οποίο θα δέχεται παραμετροποίηση από τον δημιουργό της εφαρμογής ώστε να ταιριάζει περισσότερο με το στυλ της εφαρμογής.

Πληρωμές μέσω Android Pay και δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το Android Pay, είναι το νέο σύστημα ανέπαφων συναλλαγών για Android συσκευές. Η Google εξέλιξε το Google Wallet και προσπαθεί μέσω του Android Pay να ανταγωνιστεί το Apple Pay.
Επιπλέον, η Google εισάγει το χαρακτηριστικό σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές και περιμένουμε να μάθουμε είναι ποιες θα είναι οι νέες Android συσκευές που θα το υποστηρίξουν.
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Android M υποστηρίζει το πρότυπο USB Type-C, προσφέροντας ταχύτερη φόρτιση, ενώ επιστρέφει το Silence Mode. Επιπλέον, τα εργαλεία για copy-paste στο κείμενο θα εμφανίζονται μονίμως, ενώ στις ρυθμίσεις θα εμφανίζονται όλες οι επιλογές.
Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του ήχου σε διαφορετικά επίπεδα για διάφορες εργασίες [ήχος κλήσης, ήχος εφαρμογής κ.λπ.], ενώ θα υπάρχει νέα λίστα εμφάνισης της κατανάλωσης μνήμης RAM για κάθε εφαρμογή, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Η χρήση μνήμης RAM από τα apps στο Android M
Η χρήση μνήμης RAM από τα apps στο Android M

Τέλος, για τους κατόχους των συσκευών της Google, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 και Nexus Player είναι διαθέσιμο για download το Android M Developer Preview, που περιλαμβάνει ενημερωμένα εργαλεία SDK, εικόνες συστήματος για έλεγχο στο επίσημο Android emulator και εικόνες του συστήματος για έλεγχο των συσκευών.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home