Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Την ματαίωση του σχεδίου του πρώην πρωθυπουργού για "δωρεάν wifi" ανακοίνωσε ο κ. Χρ. Σπίρτζης

 

Το ναυάγιο του μεγαλόπνοου σχεδίου του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ανακοίνωσε ο αρμόδιος αν. υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA την Κυριακή που μας πέρασε. Ο αρμόδιος υπουργός έθεσε το υπαρκτό θέμα της συντήρησης και διαχείρισης του δικτύου αυτού, χαρακτηρίζοντας την υπόσχεση λαικιστική.

Το adslgr.com από την πρώτη στιγμή είχε ασκήσει έντονη κριτική στην εξαγγελία του πρώην Πρωθυπουργού, εντοπίζοντας την κριτική όχι μόνο στα επι μέρους στοιχεία του σχεδίου, αλλά στην έλλειψη ευρύτερου σχεδιασμού και στην προφανή προχειρότητα της ιδέας. Ωστόσο ο κ. Σπίρτζης δεν θέλησε να απαντήσει στο πως η χώρα θα αναπτύξει δίκτυα νέας γενιάς αλλά ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην ΕΕΤΤ και στους παρόχους της χώρας, ζητώντας ένα συνεργατικό μοντέλο για την ανάπτυξη νέων δικτύων.

Η ακριβής στοιχομυθία, όπως καταγράφεται από το γραφείο τύπου του Υπουργείου είναι οι εξής:

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Θα έχουμε τώρα και wifi σε όλη την Ελλάδα; Δηλαδή θα κάνετε αυτό που μας είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς ότι θα γίνει;

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι κ. Αναγνωστάκη.


Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Γιατί μας το στερείτε αυτό; Τι θα πούμε στα παιδιά μας που ζητάνε wifi παντού;

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως βγήκατε και εξαγγείλατε γρήγορο Internet σε όλη την Ελλάδα.


Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Είναι άλλο το γρήγορο Internet και άλλο το θεσμικό πλαίσιο και στο διαδίκτυο και στα έργα που πρέπει να θεσμοθετήσουμε και άλλο να λαϊκίζουμε.Υπήρχε ένα πρόγραμμα στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» το οποίο προέβλεπε wifi για έξι μήνες σε όλους τους Δήμους. Δεν είχε προβλεφθεί πουθενά ποιος θα το λειτουργήσει στη συνέχεια και ποιος θα έχει το κόστος, δεν είχε προβλεφθεί που θα φυλάσσονται οι μονάδες που θα βάλουμε στους Δήμους, ποιος θα είναι υπεύθυνος, άρα εγώ για να συμβάλλω και η Κυβέρνηση να συμβάλλει στο να ξαναγίνει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και στον εξοπλισμό που παίρνουμε από το δημόσιο χρήμα, δεν υπάρχει περίπτωση.

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Και στα παιδιά των φίλων σας, τα οποία ζητάνε απεγνωσμένα wifi;


Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Θα σας πω τις δράσεις που θα κάνουμε για τα παιδιά των φίλων μας κ. Αναγνωστάκη, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Στη χώρα μας έχουμε μια πάρα πολύ καλή Υπηρεσία στο να δρα κατασταλτικά σε όλα αυτά που γίνονται στο διαδίκτυο. Είναι ο κ. Σφακιανάκης που έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, για να πιάνει όσους έχουν μια παραβατική συμπεριφορά στο διαδίκτυο, χωρίς όμως ποτέ να έχουμε προβλέψει το πώς οι γονείς, οι μαθητές, οι παππούδες θα ξέρουν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο, δηλαδή προληπτικά.Η δράση που έχουμε ξεκινήσει στο Υπουργείο, θα είναι να γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και μάλιστα αυτό θα ξεκινήσει σε εθελοντική βάση με ομάδες.

Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Ναι αλλά θέλουν να μπαίνουν στο διαδίκτυο, αυτό είναι το θέμα και γρήγορα.


Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αυτό θα μας το παρέχει η τεχνολογία έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ σύντομα.


Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θα κάνουμε σε αυτό, για το γρήγορο Internet που λέμε.


Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Για το γρήγορο Internet δεν είναι μόνο το Υπουργείο, είναι κι άλλες Αρχές όπως είναι η ΕΕΤΤ, είναι οι εταιρείες της τηλεφωνίας που πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι για να αποφασίσουν πότε θα κάνουν εκείνες τις επενδύσεις για να έχουμε πολύ πιο ασφαλές και γρήγορο Internet.


Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι εξαγγελία – στόχος για τα επόμενα χρόνια.


Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Όχι, δεν είναι εξαγγελία – στόχος. Υπάρχουν τεχνολογίες και μπορούμε να τις ξεκινήσουμε. Υπάρχει η δέσμευση και η διάθεση και από μέρους της Κυβέρνησης στη νέα προγραμματική περίοδο και από τις εταιρείες να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους επενδύσεις, τις έχουμε εξαγγείλει κιόλας.
Το πρόβλημα που υπάρχει είναι να προλάβουμε να έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τέτοιες δράσεις και βέβαια ορθολογικές υποδομές. Δεν είναι δυνατό δηλαδή να συνεχίσουμε να έχουμε το μπάχαλο που έχουμε στους δρόμους, να σκάβει η κάθε εταιρεία για το δικό της δίκτυο και να μην έχουμε μια συγκροτημένη και συντονισμένη πολιτική.


Πηγή: ΥΜΕ

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home