Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Microsoft Research μετατρέπει τα κινητά σε 3D scanners


Microsoft-Lumia

Η Microsoft Research παρουσίασε μία πειραματική εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει το κάθε smartphone σε ένα τρισδιάστατο scanner. 
Με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft Research διευκολύνει κατά πολύ την υπόθεση του 3D Printing, καθώς δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς ειδικό υλικό προκειμένου να κάνει Scanning μίας εικόνας προκειμένου να προχωρήσει στην τρισδιάστατη εκτύπωσή της.
Η εφαρμογή που παρουσίασε η Microsoft Research ονομάζεται Mobile Fusion και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να αποτυπώνει τα δεδομένα RGB στο περιβάλλον και μετά να δημιουργεί στερεοσκοπικούς χάρτες βάθους του χώρου στον οποίο υπάρχει ένα αντικείμενο.

mobile-fusion
Μόλις σκαναριστεί επαρκώς το αντικείμενο, μέσω της εφαρμογής μπορεί να σταλεί σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και να ξεκινήσει έτσι η διαδικασία αναδημιουργίας του στον πραγματικό κόσμο με τα κατάλληλα υλικά. Η εφαρμογή της Microsoft Research δεν απαιτεί τη σύνδεση Internet και εκτιμάται ότι θα μπορέσει να φέρει επαναστατικά αποτελέσματα στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, μόλις ξεκινήσει να διατίθεται πλήρως.
Η εφαρμογή της Microsoft δεν έχει προφανή χρήση μόνο στον κόσμο του 3D Printing, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο πεδίο του augmented reality gaming, με τη δυνατότητα χαρτογράφησης μίας περιοχής που προσφέρει, μέσα από την χρήση της κάμερας ενός smartphone.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home