Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



MacOS: Διαγραφή αρχείων & φακέλων με Terminal commands


H διαγραφή αρχείων, μια καθημερινή ρουτίνα θα μπορούσε να πει κανείς, συνήθως εκτελείται απροβλημάτιστα με την εντολή του Finder “Άδειασμα Κάδου” – “Empty Trash”.
Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντοτε ομαλά όπου ο κάδος δεν αδειάζει, με εμφάνιση των μηνυμάτων:
– Το αρχείο είναι σε χρήση· κλείνετε την εφαρμογή στην οποία ανήκει το αρχείο, οπότε θα μπορέσετε να το διαγράψετε. Σε επιμονή, restart το Mac.
– Το αρχείο είναι κλειδωμένο· πατάτε το πλήκτρο Alt, πηγαίνετε στο “Άδειασμα Κάδου”, οπότε παρακάμπτεται το κλείδωμα και το αρχείο συνήθως διαγράφεται. Σε αποτυχία, προσφεύγετε στο terminal command που περιγράφετε πιο κάτω.
Σαν βασική αρχή λοιπόν συνιστάται να αποφεύγετε την εντολή του Finder σε διαγραφή ογκωδών αρχείων και ιδιαίτερα φακέλων που πιθανόν να μην μπορέσει να διαχειριστεί ο κάδος, με επακόλουθο το κόλλημα του συστήματος.
Το (πιθανό) θέμα λοιπόν μπορεί να αποφευχθεί με παράκαμψη του κάδου και με ενεργοποίηση των εντολών διαγραφής στο Terminal rm για αρχεία και rm -r για φακέλους, ακολουθώντας την διαδικασία·
3. Σε χρήση του Finder για άδειασμα του κάδου, οι πιο πάνω εντολές δεν έχουν αποτέλεσμα όταν δεν έχετε τα permissions για διαγραφή (με εμφάνιση σχετικού μηνύματος), ή όταν ο κάδος δεν αδειάζει ή όταν το αρχείο είναι κλειδωμένο.
Διαχείριση·
Επικολλάτε την εντολή cd ~/.Trash
Πατάτε Enter
Επκολλάτε την εντολή sudo rm -R
Πατάτε μια φορά το Space bar
Σύρετε το περιεχόμενο του κάδου στο παράθυρο
Πατάτε Enter
Πιστοποιηθείτε, πατάτε Enter οπότε ο κάδος πρέπει να αδειάσει (ίσως πάρει κάποια ώρα, σε συνάρτηση με τον όγκο των διαγραφόμενων)

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home