Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Απαιτήσεις συστήματος του macOS 10.12 Sierra


Με την έλευση του 10.9 Mavericks ήταν η πρώτη φορά που ένα μείζον update του OS X δεν απέκλεισε κάποιο παλιότερο μηχάνημα που ήδη έτρεχε την προηγούμενη version του OS Χ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις μετέπειτα versions, της 10.11 El Capitan συμπεριλαμβανομένης.
Όμως η επερχόμενη version 10.12 Sierra -που και αυτή θα διατίθεται δωρεάν από το App Store- δυστυχώς αφήνει πλέον εκτός αρκετά μηχανήματα.
Όπως και να έχει, τα αποκλειόμενα μηχανήματα θα μπορέσουν να τρέξουν το OS X Yosemite ή κάποια προηγούμενη version του OS X μέχρι να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Ενώ αναμένεται να υποστηριχθούν όσο αφορά στην πρόσβαση τους σε σύγχρονες εφαρμογές του App Store όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με το 10.6 Snow Leopard.
• Macs που υποστηρίζουν το macOS Sierra :
Late 2009 και μεταγενέστερα·
MacBook
iMac
2010 και μεταγενέστερα·
MacBook Air
MacBook Pro
Mac Mini
Mac Pro
Όσο αφορά στις απαιτήσεις για RAM παραμένουν οι ίδιες δηλαδή κατ’ ελάχιστο 4GB για ελαφριές εργασίες, ενώ ας έχει κανείς υπ’ όψη του “όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο”.
Ενώ -σε παλαιότερα μηχανήματα- ίσως πρέπει να σκεφθεί κανείς το upgrade σε δίσκο SSD. Θα δώσει άλλη αίσθηση, θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι μέχρι σήμερα γνωστές βελτιωμένες επιδόσεις του νέου λειτουργικού κι όχι μόνο.
❖ Σε αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος μπορείτε να ελέγξετε την συμβατότητα του πηγαίνοντας  ▹ About This Mac.


Διαφορετικά μπορείτε να τρέξετε μέσω Terminal διαδοχικά τις εντολές·
uname -a
ioreg -l -p IODeviceTree -l |grep firmware-abi


 

Όταν λοιπόν στην πρώτη εντολή προκύψει x86_64 και στην δεύτερη EFI64 το μηχάνημα είναι εν τάξει.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home