Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Τι είναι το reddit και πώς λειτουργεί;

Τι είναι το reddit;

Το reddit είναι ένα website το οποίο ανήκει στα Social Media και διαθέτει μεταξύ των άλλων και λειτουργίες Κοινωνικής Δικτύωσης. Οι χρήστες του ανοίγουν συνεχώς νέες συζητήσεις πάνω σε οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να σκεφτείτε και τις εντάσσουν μέσα σε κοινότητες, τα λεγόμενα subreddits. Κάθε κοινότητα έχει το δικό της θέμα, τους δικούς της κανόνες και τους δικούς της moderators (διαχειριστές). Υπάρχουν συνολικά σχεδόν 500 χιλιάδες subreddits.
Η κοινότητα χρηστών του reddit είναι αρκετά μεγάλη, αφού σύμφωνα με το εργαλείο alexa το website κατατάσσεται στη θέση 49 παγκοσμίως, όσον αφορά την «κίνηση» των χρηστών. Σύμφωνα με έρευνα το Μάιο του 2013, η πλειονότητα χρηστών είναι άντρες (59%) και ηλικίας 18-29 ετών, και από προέρχονται από τις ΗΠΑ (68%).

Τρόποι σύνδεσης στο reddit

Ο μοναδικός ολοκληρωμένος τρόπος σύνδεσης στο reddit είναι μέσω του www.reddit.com. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής εφαρμογές για κινητές συσκευές, εκτός από την εφαρμογή Reddit AMA για Android και iOS, η οποία αξιοποιεί ένα μικρό μέρος δημοφιλών συζητήσεων από celebrities και άλλους διάσημους.

Πώς λειτουργεί το reddit;

reddit front page

Κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του λογαριασμό δίνοντας ένα username, έναν κωδικό και προαιρετικά ένα email. Καλό είναι να δοθεί email σε περίπτωση που ξεχάσει ο χρήστης τον κωδικό πρόσβασης. Αν και το reddit λειτουργεί και χωρίς λογαριασμό ενός χρήστη, ο λογαριασμός είναι απαραίτητος για να μπορεί ο χρήστης να προσθέτει νέο περιεχόμενο, να αφήνει σχόλια και να δημιουργεί κοινότητες.
Το reddit αποτελείται από κοινότητες, τα λεγόμενα subreddits. Κάθε subreddit έχει το δικό του σύνδεσμο της μορφής www.reddit.com/r/subreddit (π.χ. /r/greece). Μέσα στις κοινότητες οι χρήστες δημιουργούν νέα θέματα βασιζόμενοι σε κείμενο ή δίνοντας κάποιον σύνδεσμο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από το θέμα του subreddit.
Οι υπόλοιποι χρήστες, ονομαζόμενοι subredditors, μπορούν μέσα από τα βελάκια αριστερά κάθε θέματος να το υπερψηφίσουν (upvote) ή να το καταψηφίσουν (downvote). Με τον τρόπο αυτό τα θέματα κατατάσσονται μέσα στην κοινότητα αναλόγως τις ψήφους των χρηστών και κάποιων άλλων παραγόντων, συναντώντας κανείς τα δημοφιλέστερα θέματα στις πρώτες θέσεις.
reddit comments

Μέσα σε κάθε θέμα, πατώντας την επιλογή comments από κάτω στην περίπτωση συνδέσμου, υπάρχουν σχόλια των χρηστών, τα οποία επίσης δέχονται ψήφους για κατάταξη των δημοφιλέστερων συζητήσεων στις υψηλότερες θέσεις.
Υπάρχει μία ένδειξη Karma σε κάθε λογαριασμό χρήστη του reddit, η οποία προβάλλει έναν αριθμό. Αυτός ο αριθμός σχετίζεται με τις ψήφους τις οποίες δέχονται τα θέματα και τα σχόλια ενός χρήστη, δείχνοντας έτσι κατά πόσο συμβάλλει ο χρήστης θετικά στο reddit.
Κάθε χρήστης μπορεί να κάνει subscribe (εγγραφή) σε κάποιο subreddit, έτσι ώστε να ενημερώνεται για τα θέματα του από την αρχική σελίδα του reddit. Εκτός από τις εγγραφές, ο χρήστης μπορεί επίσης να δει στην αρχική σελίδα τα δημοφιλέστερα θέματα όλων των κατηγοριών, των πιο hot, των ανερχόμενων κλπ.
Στις υπόλοιπες λειτουργίες του reddit μπορεί κανείς να συναντήσει μια ειδική κατηγορία subreddits, τα AMA (Ask Me Anything) και IAmA (I am A), στα οποία διάφοροι διάσημοι (π.χ. ο Obama) και μη χρήστες απαντούν σε οποιεσδήποτε συζητήσεις των υπολοίπων, και το reddit live για ζωντανό σχολιασμό σε θέματα επικαιρότητας και μη.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home