Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Έχεις κατεβάσει Torrent; Εδώ σ’ έχω


To «I Know What You Download», που στα ελληνικά σημαίνει «Γνωρίζω Τι κατεβάζεις», είναι μια ιστοσελίδα η οποία ισχυρίζεται ότι έχει την λίστα του κάθε Torrent που έχετε ποτέ κατεβάσει.
Αν κατεβάζετε (download) torrent, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ιστορικό των αρχείων torrent που έχετε κάνει λήψη, είναι δημοσίως διαθέσιμo στην ιστοσελίδα ονόματι «I Know What You Download».
Απλά πληκτρολογήστε την διεύθυνση IP σας για να δείτε την λίστα με τα αρχεία torrent που έχετε κατεβάσει.
Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να λέγαμε πως είναι εφιάλτης για όλους αυτούς που θεωρούνται «πειρατές» από την στιγμή που κατεβάζουν πειρατικές ταινίες, τραγούδια και πάει λέγοντας.
Σημείωση: Αν έχετε δυναμική IP (dynamic IP) διευθύνσεις ή VPN, η υπηρεσία αυτή μπορεί να δείξει και τις λήψεις torrents άλλων.

Info: IP έχει κάθε υπολογιστής / συσκευή σε ένα δίκτυο (για παράδειγμα, το κινητό μας που χρησιμοποιούμε με ασύρματο σήμα / Wi-Fi). Άλλες συσκευές έχουν στατική IP και άλλες δυναμική, ανάλογα αν ο χρήστες τους την χρειάζονται ή όχι.
Εν αντιθέσει από την στατική IP που μένει στάσιμη και δεν αλλάζει, η δυναμική IP αλλάζει δυναμικά.
Με απλά λόγια, η δυναμική IP αλλάζει κάθε φορά που κάνετε restart το ρουτεράκι σας!
Η δυναμική IP είναι η προκαθορισμένη σε μια νέα σύνδεση (εκτός και αν έχει ζητηθεί στατική). Κάθε ένας χρήστης έχει ένα router που κάποιες στιγμές είναι ανοιχτό και κάποιες άλλες κλειστό. Όταν ο χρήστης ανοίγει το router, αυτομάτως το router προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον OTE και να ζητήσει μια IP. Έτσι, θα πάρει μια τυχαία IP από αυτές που είναι διαθέσιμες.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ιστοσελίδες torrent για να κατεβάσουν πειρατικό και μη-πειρατικό περιεχόμενο.
Τώρα θα μου πείτε πως δεν κρυφό μυστικό το γεγονός ότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να εντοπίσει κάποιος τις δραστηριότητες του οιουδήποτε στο δίκτυο torrent.
Και, για να... χαρείτε ακόμα περισσότερο, έρχεται και η ιστοσελίδα «I Know What You Download» η οποία αυτό που κάνει είναι να παρακολουθεί και να αποθηκεύει τα torrents που κατεβάζουν οι άνθρωποι επί καθημερινής βάσεως.
Αν διαγράψετε το ιστορικό λήψης από τον torrent client που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να διασταυρώσετε τα ονόματα στο «I Know What You Download». Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε την IP διεύθυνσή σας στην ιστοσελίδα και να κάνετε κλικ στο κουμπί «Find IP» («Εύρεση IP»).
Εντός ολίγων δευτερολέπτων, όλες οι λήψεις και τα αρχεία torrents, που έχουν διανεμηθεί από την IP σας, θα εμφανισθούν στην οθόνη σας. Και όχι μόνον. Μιλάμε για κανονική καταγραφή και αποθήκευση του ιστορικού σας. Εκτός από την ημερομηνία και την ώρα της λήψης, η λίστα περιλαμβάνει και τον τίτλο αλλά και το μέγεθος του torrent.

Παρακολουθήστε τους φίλους και την οικογένειά σας
Σας έχουμε κι άλλα νέα όμως. Μπορείτε να παρακολουθείτε και τα torrents που κατεβάζουν ακόμα και άλλοι άνθρωποι. Ω, ναι.
Ο δικτυακός τόπος παρακολούθησης των torrents, σας επιτρέπει να δείτε ακόμα και το ιστορικών λήψεων των torrents άλλων ανθρώπων (των IPs τους, πιο σωστά).
Ούτως ειπείν, η ιστοσελίδα σας δίνει την δυνατότητα να τους κατασκοπεύετε.  Πώς; Μα γι’ αυτό υπάρχει εκείνο το κουμπάκι «Track Downloads». Κλικ πάνω του και θα σας πάει βήμα-βήμα.

Really?
Λοιπόν, πριν αρχίσετε να σκέφτεστε ότι όλο το ιστορικό των torrent σας είναι στην διάθεση του κοινού, έχετε υπ’ όψιν σας πως η εν λόγω ιστοσελίδα δεν έχει κάποια κρυφή λειτουργία Τεχνητής Νοημοσύνης που ανιχνεύει το ιστορικό των torrent σας. Η «παγίδα» στην όλη ιστορία είναι ότι η ιστοσελίδα εντοπίζει τις λήψεις των torrent downloads για μια διεύθυνση IP, είναι όμως δύσκολο να γνωρίζει τον τύπο της συσκευής.
Αν στην σύνδεσή σας έχετε δυναμική IP, είναι σχεδόν αδύνατον να εμφανίζονται όλες οι λήψεις των torrent αρχείων σας για μία διεύθυνση IP. Και αυτό γιατί, όπως είπαμε και πιο πάνω, εκχωρείται νέα IP κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο.
Έτσι λοιπόν θα λέγαμε πως πιο πολύ αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Επειδή δεν ασχολούμαι με τορρεντοκατέβασμα, δεν έχετε παρά να κάνετε μια δοκιμή για να δείτε τα torrents σας. 

Η ιστοσελίδα I Know What You Download.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home