Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Φόβους για την υγεία τους εκφράζουν οδηγοί του ΟΑΣΑ για τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο


Φόβους για την υγεία των οδηγών εκφράζει η συνδικαλιστική παράταξη "Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ", από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα μηχανήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τα οποία όπως υποστηρίζει βρίσκονται κοντά στη θέση του οδηγού.
Μάλιστα, υπέβαλε αίτημα στο προεδρείο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (ΣΕΟ) καλώντας το συνδικάτο να ζητήσει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες τη γνωμοδότηση αρμόδιου επιστημονικού φορέα μέτρησης ακτινοβολίας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια, με άμεσο αποδέκτη τον οδηγό. Εάν δεν υπάρξει γνωμοδότηση άμεσα, όπως γράφει στο κείμενό της η παράταξη, "θα πρέπει το συνδικάτο να προστατεύσει τα μέλη του και να προχωρήσει στην εντολή διακοπής λειτουργίας των δυο μηχανημάτων από τους ίδιους τους οδηγούς".

Η "Ανεξάρτητη Παρέμβαση" σημειώνει πως η θέση του οδηγού του λεωφορείου βρίσκεται ελάχιστα εκατοστά από το σημείο όπου τοποθετήθηκαν τα δυο μηχανήματα λειτουργίας της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

"Είναι αρκετές οι καταγγελίες οδηγών για πονοκεφάλους και ζαλάδες από τότε που έγινε η τοποθέτηση τους και ξεκίνησε η λειτουργία των δυο αυτών υπηρεσιών. Αρκετό καιρό μετά πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ καθυστερούν την διαδικασία για μέτρηση της ακτινοβολίας από την λειτουργία των μηχανημάτων. Συγκεκριμένα την Τρίτη 16/5 στη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας στην διοίκηση της ΟΣΥ, δύο οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρόεδρο και γραμματέα του ΣΕΟ γιατί δεν έχει απαντηθεί ακόμη από επίσημο φορέα εάν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του οδηγού από την λειτουργία τους. Οι οδηγοί παραπονέθηκαν για ζαλάδες, πονοκεφάλους και απαίτησαν να έχουν άμεσα απάντηση".


Σύμφωνα με την "Ανεξάρτητη Παρέμβαση", η απάντηση του προέδρου και του γραμματέα ήταν ότι δεν το έχει υπογράψει ακόμη η διοίκηση της ΟΣΥ για να γίνει ο έλεγχος.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home