Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft: Τέλος τα υποχρεωτικά upgrades των Windows


Όταν η Microsoft αποφάσισε το 2015 να διαθέσει τα Windows 10 ως upgrade σε συστήματα με Windows 7 και Windows 8, δέχτηκε έντονη κριτική από μεγάλη μερίδα καταναλωτών, αφού μέρος της διαδικασίας ήταν και το αυτόματο download, χωρίς την έγκριση του χρήστη, αρκετών gigabytes δεδομένων [περίπου 6-8 GB]. Η πρακτική αυτή είχε ως στόχο να επιταχύνει την αναβάθμιση, ωστόσο έγινε και αιτία αρκετών προβλημάτων, ενώ σίγουρα πολλοί δεν είδαν με... καλό μάτι την “πρωτοβουλία” της Microsoft.
Στη Γερμανία μάλιστα, ορισμένοι χρήστες προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στην αρμόδια αρχή προστασίας του καταναλωτή [Verbraucherschutz], η οποία τώρα, μετά δηλαδή από σχεδόν 18 μήνες, κατάφερε να υποχρεώσει μέσω της νομικής οδού τη Microsoft να αλλάξει τακτική. Έτσι, η εταιρεία του Redmond εξήγγειλε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα “κατεβάζει” αρχεία για την εγκατάσταση νέων λειτουργικών χωρίς να ενημερώνει τον χρήστη και να ζητά την άδειά του. Μένει να δούμε εάν η δέσμευση της Microsoft θα περιοριστεί μόνο στη Γερμανία, ή αν κάτι αντίστοιχο θα εφαρμοστεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ας σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση δεν αφορά στην εγκατάσταση των updates των Windows, αλλά σχετίζεται αποκλειστικά με την αναβάθμιση σε κάποιο νέο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε το τι θα σημάνει αυτό στην πράξη, αφού η Microsoft δεν θεωρεί, για παράδειγμα, τα μεγάλα featrure updates [όπως τα Anniversary και Creators Update] ξεχωριστά λειτουργικά, παρότι αυτά επιφέρουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην πλατφόρμα.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home