Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



O Firefox θα ενημερώνει για τα site που έχουν παραβιαστεί


Με την έκδοση του Firefox Quantum, ο browser της Mozilla έχει αναβαθμισθεί σημαντικά σε ταχύτητα και ντιζάιν. Τώρα ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα αρέσει σε όσους δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια: θα ειδοποιεί τους χρήστες αν τα site που επισκέπτονται έχουν παραβιασθεί.
Η λειτουργία αναπτύσσεται από το Firefox σε συνεργασία με το "Have I Been Pwned", το δημοφιλές site που ενημερώνει τους χρήστες αν έχουν κλαπεί από χάκερ οι κωδικοί των λογαριασμών email τους.

Το σχετικό add-on βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο μπορεί κανείς να το κατεβάσει από το GitHub και να το προσθέσει στον Firefox, αν θέλει να το δοκιμάσει. Από την άλλη μεριά, λειτουργεί μόνο στην έκδοση του browser για προγραμματιστές.

Επίσης, η λειτουργία είναι ακόμη υποτυπώδης, αφού στην επίσκεψη ενός παραβιασμένου site, απλώς θα βγάλει μία σχετική ειδοποίηση, χωρίς να αποτρέψει την είσοδο. Και πάλι, όμως, θα δώσε στον χρήστη μία ιδέα πως η ιστοσελίδα δεν προσφέρει πλήρη ασφάλεια.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home