Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Microsoft αναπτύσσει browser βασιζόμενο στο Chromium


Ο Edge browser δεν έχει γνωρίσει την επιτυχία που επιθυμούσε η Microsoft από το ντεμπούτο του στην αγορά το 2015 μαζί με τα Windows 10.

Ο περιηγητής ιστού που αναπτύχθηκε με βάση μία ολοκαίνουρια μηχανή rendering με την ονομασία EdgeHTML, σχεδιάστηκε για να είναι γρήγορος, ελαφρύς και ασφαλής, ωστόσο η πληθώρα των προβλημάτων που προέκυψαν με το λανσάρισμα του, είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθεί σχετικά νωρίς από τους χρήστες των Windows. Αν και η Microsoft με τον Edge προσπάθησε να προσελκύσει χρήστες, τελικά φαίνεται πως είναι έτοιμη να "παραδώσει τα όπλα" για χάρη ενός νέου προγράμματος περιήγησης ιστού που θα βασίζεται στην μηχανή rendering ανοιχτού λογισμικού… Chromium της Google, που χρησιμοποιείται και από άλλους browsers, όπως από τους Opera, Brave και Amazon Silk.

Με την κωδική ονομασία Anaheim, ο νέος browser για τα Windows 10 θα αντικαταστήσει τον Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στην πλατφόρμα, σύμφωνα με πηγές του Windows Central που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή αν η Microsoft θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ονομασία Edge για το project Anaheim ή θα χρησιμοποιήσει νέα ονομασία και εμπορικό σήμα, ωστόσο το πιθανότερο είναι το δεύτερο. Σαν να μην έφταναν οι διαρροές, σεε πρόσφατο άρθρο της, η ιστοσελίδα 9to5Google επισημαίνει και έναν αριθμό από commits στον κώδικα του Chromium που έγιναν από developers της Microsoft, ουσιαστικά επισημοποιώντας τις κινήσεις της τελευταίας.

Αρκετοί θα χαρούν που θα μάθουν (developers, χρήστες κ.λπ) ότι η Microsoft τελικά αποφάσισε να υιοθετήσει μια διαφορετική μηχανή rendering για το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στα Windows 10. Η χρήση της μηχανής rendering Chromium θα έχει ως αποτέλεσμα όλες οι ιστοσελίδες να συμπεριφέρονται στον νέο browser της Microsoft με την κωδική ονομασία Anaheim όπως ακριβώς και στον Google Chrome, και αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα αστάθειας και απόδοσης που εντοπίζονται στον Edge ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα «αναζωογόνησης» του ενσωματωμένου browser των Windows 10 τόσο για χρήστες PC όσο και φορητών συσκευών (π.χ με ARM επεξεργαστή). Ο Edge ήδη χρησιμοποιεί μηχανές rendering που είναι native στις πλατφόρμες iOS και Android, οπότε δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά σε αυτό το μέτωπο. 

Ο νέος browser της Microsoft αναμένεται να διατεθεί μέσα στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς μέσω του προγράμματος Insider αρχικά. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το project Anaheim.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home