Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Ρωσία θα "αποσυνδεθεί" από το Internet στα πλαίσια δοκιμής


Σύμφωνα με το ZDnet οι Ρωσικές αρχές και οι μεγάλοι πάροχοι διαδικτύου σκοπεύουν να αποσυνδέσουν τη χώρα από το διαδίκτυο ως μέρος προγραμματισμένης δοκιμής, ανέφερε το ρωσική πρακτορείο ειδήσεων RosBiznesKonsalting (RBK) την περασμένη εβδομάδα.

Ο λόγος για την δοκιμή είναι για να συγκεντρωθούν δεδομένα και να προταθούν τροποποιήσεις σε έναν προτεινόμενο νόμο που εισήχθη στο Ρωσικό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2018. Σύμφωνα με το προσχέδιο του, οι Ρωσικοί ISPs θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του Ρωσικού Internet (Runet) και σε περίπτωση εξωτερικής επίθεσης να αποσυνδέσουν την χώρα από τον Παγκόσμιο Ιστό.

Επιπλέον θα πρέπει να εγκαταστήσουν τεχνικά μέσα με τα οποία θα ανακατευθύνεται όλη η κίνηση internet της χώρας, σε εγκεκριμένα και διαχειριζόμενα από την Roskomnazor, exchanges. Η Roskomnazor θα ελέγχει τα δεδομένα και θα μπλοκάρει απαγορευμένο περιεχόμενο, κάνοντας σίγουρο πως η κίνηση μεταξύ των Ρώσων χρηστών θα παραμένει εντός της χώρας και δεν θα ανακατευθύνεται σε ξένους servers.

Όλοι οι ISPs της Ρωσίας συμφώνησαν στο σχέδιο απομόνωσης της, αλλά έχουν διαφωνία σχετικά με την τεχνική υλοποίησης της. Η δοκιμαστική εφαρμογή του (σε άγνωστο χρόνο) θα τους δώσει δεδομένα για το πως θα επηρεαστούν τα δίκτυα τους.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home