Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Apple: Διαθεσιμότητα της εφαρμογής Ηλεκτροκαρδιoγραφήματος και στην Ελλάδα


 H Apple ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιoγραφήματος) στην Ελλάδα.

Τώρα, και με την λειτουργία της εφαρμογής ΗΓΚ (ECG app), ο Έλληνας χρήστης του Apple Watch Series 4 μπορεί να πραγματοποιήσει ηλεκτροκαρδιογράφημα σε πραγματικό χρόνο (χάρη στην ύπαρξη ηλεκτροδίων στον πίσω κρύσταλλο που έρχεται σε επαφή με το χέρι του χρήστη και στην ψηφιακή κορώνα του smartwatch την οποία πιέζει με το άλλο του χέρι) και να καταγράψει τον καρδιακό του ρυθμό, τη στιγμή που εμφανίζει συμπτώματα όπως ταχυκαρδία ή αρρυθμία, συμβάλλοντας στην παροχή κρίσιμων δεδομένων στους θεράποντες γιατρούς.

Παράλληλα, η λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού στο Apple Watch ελέγχει περιστασιακά τους παλμούς και μπορεί να εντοπίσει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό που ενδεχομένως υποδηλώνει την ύπαρξη κολπικής μαρμαρυγής. Όλες οι εγγραφές, οι συναφείς ταξινομήσεις και τα συμπτώματα που έχουν εντοπιστεί, αποθηκεύονται με ασφάλεια στην εφαρμογή Health του iPhone. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αποτελέσματα με τον γιατρό τους, μέσω ενός απλού PDF αρχείου.

Apple-iPhone-watch-ecg-de-screen-03272019.jpg.07875806bc6841458b406205956bc3ff.jpg

Στην εφαρμογή Health του iPhone παρουσιάζονται σχετικές πληροφορίες αυτών των λειτουργιών, ποια αποτελέσματα μπορεί να δουν οι χρήστες, πώς να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα αυτά, καθώς και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν αν αισθάνονται συμπτώματα που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Για την λειτουργία της εφαρμογής ΗΚΓ απαιτείται λειτουργικό watchOS 5.2 ή νεότερο στο Apple Watch Series 4 και στο iPhone απαιτείται η έκδοση του iOS 12.2 ή νεότερη.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home