Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



White Hackers παραβίασαν την βάση δεδομένων του Gearbest


Το Gearbest είναι ένα τεράστιο διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα, που έχει κατά κύριο λόγο Κινέζικα προϊόντα τεχνολογίας. Στην κοινότητα του Android, το Gearbest είναι γνωστό ως ένας από τους ευκολότερους και πιο οικονομικούς τρόπους αγοράς συσκευών από τη Xiaomi, και άλλες κινέζικες εταιρείες. Εάν έχετε αγοράσει κάτι από το Gearbest στο παρελθόν, ίσως να θέλετε να κάνετε ένα τηλέφωνο στην τράπεζα σας και να αλλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες.

Κι αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι η κύρια βάση δεδομένων της εταιρείας είναι εντελώς ανασφάλιστη.

Η ομάδα white hat hacker, VPNMentor, με επικεφαλή τον Noam Rotem, δημοσίευσε μία έκθεση σχετικά με την ασφάλεια του Gearbest. Η ομάδα διαπίστωσε ότι η κύρια βάση δεδομένων του ιστότοπου, καθώς και οι βάσεις δεδομένων των θυγατρικών του ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των Zaful, Rosegal και DressLily είναι εύκολα προσβάσιμες και περιέχουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια αρχεία.

Ορισμένες από τις προσβάσιμες πληροφορίες είναι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι κωδικοι πρόσβασης, οι διευθύνσεις IP, τα γενέθλια, οι διευθύνσεις οικίας, οι πληροφορίες πληρωμής, και τα πλήρη ονόματα των πελατών. Η ομάδα κατάφερε να συνδεθεί σε δύο τυχαίους λογαριασμούς από την λίστα, χωρίς καν να ιδρώσει.

Επιπλέον, ήταν ορατές οι ακριβείς λεπτομέρειες των αγορών του κάθε πελάτη. Η κονσόλα διαχείρισης δεδομένων της Gearbest ήταν κι αυτή προσβάσιμη, κάτι που σημαίνει ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να χειριστούν εύκολα πληροφορίες σχετικά με τον ιστότοπο, να απενεργοποιήσουν τμήματα των διακομιστών της εταιρείας, ακόμη και να διαταράξουν την λειτουργία των αποθηκών του Gearbest.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, και ο καθένας πρέπει να φυλάει τα νώτα του. Σε κάθε περίπτωση, όσοι είμαστε πελάτες του Gearbest θα ήταν καλό να ελέγξουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, και τα στοιχεία μας στην ιστοσελίδα του.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home