Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Firefox Send αποστολή αρχείων έως 2.5GB

https://youtu.be/eRHpEn2eHJA

Ένα από τα «πειράματα» του ιδρύματος Mozilla με την ονομασία Firefox Send γίνεται πλέον κανονική υπηρεσία διαθέσιμη για όλους μέσα από τη διεύθυνση send.firefox.com.

Το Firefox Send είναι στην ουσία μια εναλλακτική πρόταση στο WeTransfer και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που σκοπό έχουν την αποστολή μεγάλων αρχείων σε άλλους χρήστες με τη χρήση του browser. Η πρόταση της Mozilla αναμενόμενα βάζει στο επίκεντρο την ασφάλεια, αφού η μεταφορά του αρχείου γίνεται κρυπτογραφημένα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το οποίο ορίζει ο χρήστης πριν αυτό διαγραφεί οριστικά. Συγκεκριμένα μπορεί να δηλωθεί χρονικό διάστημα όπου το αρχείο θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα αλλά και κωδικός που μόνο μ' αυτόν θα μπορεί ο παραλήπτης να το ανοίξει.

Μια ακόμη εναλλακτική είναι ο σύνδεσμος να απενεργοποιείται αυτόματα μόλις το αρχείο κατέβει μία, δύο ή περισσότερες φορές.

Το μέγεθος αρχείου που μπορεί να ανεβάσει στην υπηρεσία κάθε επισκέπτης του Firefox Send φτάνει το 1GB ενώ αν προηγηθεί σύνδεση με λογαριασμό Firefox, το όριο αυξάνεται στα 2.5GB. Ο παραλήπτης του αρχείου, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει το σύνδεσμο που λαμβάνει, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το κατέβασμα του αρχείου. 

Η παρουσία του Firefox Send δε θα παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο των επιτραπέζιων υπολογιστών, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στην εβδομάδα και στην πλατφόρμα του Androiα αν και σε δοκιμαστικό στάδιο.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home