Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διέρρευσαν εκατοντάδες εκατομμύρια αρχεία χρηστών του Facebook


Πληροφορίες χρηστών του Facebook ανακάλυψε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας UpGuard σε σέρβερ της Amazon.

Έναν χρόνο μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica φαίνεται για ακόμα μία φορά πόσο επισφαλή είναι τα online στοιχεία των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς, όπως φαίνεται, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα η πλήρης προστασία τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ψηφιακή πλατφόρμα Cultura Colectiva με βάση την Πόλη του Μεξικού αποθήκευσε 540 εκατομμύρια αρχεία των χρηστών του Facebook, όπως σχόλια, αριθμούς ταυτοποίησης, αντιδράσεις και ονόματα λογαριασμών.

Τα αρχεία ήταν προσβάσιμα από οποιονδήποτε τα έβρισκε online και υπήρχε και η δυνατότητα να τα «κατεβάσει». Η βάση δεδομένων έκλεισε χθες όταν το Bloomberg ειδοποίησε το Facebook για το πρόβλημα και η εταιρεία με τη σειρά της επικοινώνησε με την Amazon.

Μία άλλη βάση δεδομένων της εφαρμογής At the Pool είχε λίστες ονομάτων, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 22.000 ανθρώπων.

Η UpGuard δεν γνωρίζει πόσο καιρό ήταν διαθέσιμα.

Το Facebook μοιραζόταν αυτές τις πληροφορίες με τρίτους για χρόνια, πριν κάνει πιο αυστηρή την πολιτική της. Το πρόβλημα ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από όσο έχει γίνει έως αυτή τη στιγμή γνωστό.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home