Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Apple φέρνει την υποστήριξη mouse στο iPad με το iPadOS


Η υποστήριξη mouse που ζητούσαν πολλοί χρήστες στο iPad –ειδικά μετά την εμφάνιση του iPad Pro- είναι επιτέλους μία πραγματικότητα χάρη στο iPadOS.
Το νέο iPadOS δίνει την δυνατότητα στον χρήστη του iPad να συνδέσει ένα mouse τεχνολογίας USB ή κάποια συσκευή όπως το Magic Trackpad της Apple.

Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψε ο iOS developer, Steve Troughton-Smith μόλις διατέθηκε η developer beta του λειτουργικού συστήματος της Apple.

 Για την ώρα, η υποστήριξη mouse είναι διαθέσιμη ως χαρακτηριστικό προσβασιμότητας Assistive Touch και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ότι το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει και ποντίκια τεχνολογίας Bluetooth, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει ένα τμήμα «Bluetooth συσκευές» στις ρυθμίσεις για τις συσκευές κατάδειξης (Pointing Devices). Στο βίντεο του Troughton-Smith, ο κέρσορας έχει την μορφή ενός μεγάλου κύκλου, ωστόσο το λειτουργικό σύστημα παρέχει επιλογές για διάφορα είδη κέρσορα.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία καλοδεχούμενη κίνηση από την Apple, τόσο από άποψη προσβασιμότητας όσο και από άποψη ευκολίας, για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το iPad για την δουλειά τους και που ενδεχομένως πιστεύουν ότι θα την ολοκληρώσουν ταχύτερα από το να χρησιμοποιούν αγγίγματα στην οθόνη ή το Apple Pencil. Η υποστήριξη mouse, έρχεται μαζί με την υποστήριξη USB flash drives, σκληρών δίσκων ή καρτών μνήμης SD από το iPad.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home