Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διαθέσιμες οι πρώτες δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις των iOS 13, iPad OS και mac OS Catalina

Αν και τις περιμέναμε τον Ιούλιο, η Apple διαθέτει δημόσια από σήμερα τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS, iPad OS, macOS Catalina για τους τολμηρούς που θέλουν να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές τους.

Στην περίπτωση του iOS 13 beta, όσοι προχωρήσουν στην εγκατάσταση της δοκιμαστικής έκδοσης, θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά όπως το dark mode, το swipe πληκτρολόγιο, σε νέα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών αλλά και βίντεο.

Η Apple αναφέρει ότι η νέα έκδοση του iOS είναι σημαντικά πιο γρήγορη από τον προκάτοχό της, με την αναγνώριση του Face ID να πραγματοποιείται 30% πιο γρήγορα ενώ η εγκατάσταση και η αναβάθμιση εφαρμογών γίνεται σε γρηγορότερους χρόνους εξαιτίας του μικρότερου μεγέθους που καταλαμβάνουν στο iPhone. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το iOS 13 μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το iPad OS είναι η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας αποκλειστικά πλέον για τα iPad, με την Apple να διαχωρίζει το λειτουργικό σύστημα των iPad με αυτό των iPhone. Από τις σημαντικότερες αλλαγές σ' αυτή την περίπτωση είναι η βελτιωμένη home screen στην οποία ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει widgets αλλά και μια σειρά από νέα gestures που σκοπό έχουν την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Ξεχωρίζει η υποστήριξη ποντικιού για όσους επιθυμούν να συνδέσουν ένα bluetooth ποντίκι με το iPad για τον χειρισμό των αγαπημένων τους εφαρμογών. Περισσότερα για το iPad OS και τα χαρακτηριστικά που φέρνει στα συμβατά iPad, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Η επόμενη έκδοση του mac OS ονομάζεται Catalina και όσοι προχωρήσουν από σήμερα στην εγκατάσταση της πρώτης δημόσιας δοκιμαστικής έκδοσης, μπορεί να μην έχουν το Dashboard αλλά θα μπορούν πολύ σύντομα να φορτώσουν εφαρμογές iPad ή να χρησιμοποιήσουν το iPad που πιθανόν έχουν, ως δεύτερη οθόνη μέσω της λειτουργίας Sidecar. Επιπλέον για άτομα με ειδικές ανάγκες, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του υπολογιστή με φωνητικές εντολές, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να ακουμπήσει το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο. Περισσότερα εδώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα οποιασδήποτε από τις παραπάνω εκδόσεις, θα πρέπει να προχωρήσουν πρώτα σε εγγραφή σε αυτή την ιστοσελίδα. Στη συνέχεια και μετά την εγκατάσταση θα μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα και τις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις της εκάστοτε πλατφόρμας που θα κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο καλοκαίρι μέχρι την τελική έκδοση. Αν η Apple δεν παρεκκλίνει από το χρονοδιάγραμμα παλαιότερων εκδόσεων, θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές εκδόσεις του iOS 13, iPad OS και macOS 10.15 Catalina μέσα στον Σεπτέμβριο.

[via]

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home