Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Στηρίζουν το κρυπτονόμισμα του Facebook οι Visa, Mastercard, Paypal και Uber

 

Το Facebook φαίνεται να εξασφάλισε μερικούς σημαντικούς «backers» για το «Project Libra», το επερχόμενο κρυπτονόμισμα του κοινωνικού δικτύου σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Οι πρώτοι υποστηρικτές και χρηματοδότες θα είναι οι Paypal, Uber, Visa και Mastercard που σύμφωνα με αναφορές επένδυσαν από $10 εκατομμύρια ο καθένας στο νέο κρυπτονόμισμα του Facebook.

Στους επενδυτές συμπεριλαμβάνονται επίσης και οι Stripe και Booking.com. Σε αντάλλαγμα για την επένδυση τους, εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους σε μία κοινοπραξία που θα «επιβλέπει» το κρυπτονόμισμα. Δεν πάντως ακόμα ξεκάθαρο αν το Facebook έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου που ήταν απαραίτητο για να χρηματοδοτήσει την δημιουργία του κρυπτονομίσματος. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, το «Libra» σχεδιάστηκε για να είναι ένα «stablecoin» και επομένως η αξία του θα είναι συνδεδεμένη με αυτή του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών ώστε να αποφευχθεί η μεταβλητότητα που επιδεικνύουν άλλα κρυπτονομίσματα. Το κοινωνικό δίκτυο μάλιστα, είχε συζητήσεις με τους αδερφούς Winklevoss σχετικά με την χρήση του κρυπτονομίσματος στο ανταλλακτήριο που έχουν ιδρύσει.

Στο μέλλον, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να μεταφέρουν ποσά και να πληρώνουν για αγαθά ή υπηρεσίες που δεν βρίσκονται μόνο στην πλατφόρμα του ίδιου του Facebook αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες, χρησιμοποιώντας το κρυπτονόμισμα «Libra». Αν το Facebook καταφέρει να κάνει όλα όσα θέλει με το κρυπτονόμισμα, τότε η λειτουργία του δεν θα διαφέρει και πολύ από τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα, εξυπηρετώντας πολλούς εκατομμύρια χρήστες, το Paypal.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, κανένα μέλος της κοινοπραξίας, αλλά ούτε και το Facebook θα διαχειρίζεται το κρυπτονόμισμα. Ορισμένοι από τους επενδυτές παρόλα αυτά μπορούν να εξυπηρετούν ως «nodes» στο σύστημα, επικυρώνοντας πληρωμές και διατηρώντας αρχεία καταγραφής. Μπορεί να μην γνωρίζουμε και πολλά μέχρι σήμερα, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν θα αργήσουμε να μάθουμε πολλά περισσότερα αφού λέγεται πως το Facebook ενδέχεται να αποκαλύψει το «Project Libra» μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home