Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Apple ακυρώνει την λειτουργία «γουόκι-τόκι» στα iPhones του 2019

 
Η Apple φέρεται να σταματά την περαιτέρω ανάπτυξη ενός νέου χαρακτηριστικού που θα επέτρεπε στα iPhones, που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο, να επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνυμάτων σε περιοχές όπου δεν θα υπάρχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information η αμερικανική εταιρεία σταμάτησε την ανάπτυξη του συγκεκριμένου project, ενώ προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι συνεργαζόταν για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας με την Intel. Το project προέβλεπε την χρήση ραδιοκυμάτων μεγάλης απόστασης ώστε δύο iPhones να μπορούν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα σε περιοχές όπου υπάρχει προβληματικό σήμα κινητής τηλεφωνίας. 
 
Το χαρακτηριστικό που θα προσομοίαζε την λειτουργία των συσκευών γουόκι-τόκι θα περιοριζόταν μόνο στην ανταλλαγή μηνυμάτων και όχι στην φωνητική επικοινωνία. Το σύστημα, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα λειτουργούσε στη συχνότητα των 900MHz την οποία χρησιμοποιούν εργαζόμενοι στις εταιρείες κοινές ωφέλειας στις ΗΠΑ και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.  
 
Κλειδί στο συγκεκριμένο project θα ήταν τα modems της Intel που θα χρησιμοποιηθούν στα iPhones του 2019 και τα οποία θα παρείχαν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο λόγος για τον οποίο τελικά η Apple τερμάτισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι η εταιρεία από την επόμενη χρονιά θα χρησιμοποιεί εκ νέου τα modem chips της Qualcomm και όχι της Intel. Παράλληλα, εξαγοράστηκε από την Apple το τμήμα modem της Intel. Δηλαδή η Apple ευελπιστεί ότι όταν μελλοντικά αρχίσει να χρησιμοποιεί τα δικά της modems θα είναι σε θέση να ενσωματώσει και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.  
 
Στο εσωτερικό της Apple το πρόγραμμα ήταν γνωστό με την ονομασία Project OGRS (Off-Grid Radio Service), του οποίου ο επικεφαλής, Rubén Caballero, αποχώρησε από την εταιρεία πριν από λίγους μήνες. Ίσως αυτός να είναι ένας ακόμη λόγος για τον τερματισμό του προγράμματος. 
 
Μία άλλη εταιρεία, η goTenna, έχει αναπτύξει ένα αξεσουάρ που προσφέρει λειτουργία ανάλογη του Project OGRS. Σε αυτή την περίπτωση το αξεσουάρ «συνδέεται» με ένα smartphone μέσω Bluetooth και στη συνέχεια μέσω μίας εφαρμογής δημιουργεί ένα mobile mesh network το οποίο μπορεί να επιτρέψει την σύνδεση με άλλους χρήστες ώστε να ανταλλάσσουν μηνύματα σε μία εμβέλεια τεσσάρων μιλίων. Το αξεσουάρ της goTenna κοστίζει 179 δολάρια και για την χρήση του δεν απαιτείται δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή δορυφορικό δίκτυο. 
 
Είναι συμβατό με συσκευές iOS ή Android και σύμφωνα με τα στελέχη της goTenna αναμένεται ότι οι κατασκευαστές συσκευών σταδιακά θα συμπεριλάβουν την συγκεκριμένη τεχνολογία στα μελλοντικά τους smartphones. 

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home