Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Avast και AVG extensions αφαιρούνται από Firefox και Opera


Η Mozilla απέσυρε προσωρινά 4 extensions του Firefox, επειδή συνέλεγαν πολλά επιπλέον δεδομένα, από αυτά που ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία τους. Τα extensions είναι τα Online Security και SafePrice της Avast και τα αντίστοιχα με την επωνυμία της AVG.

Ο δημιουργός του AdBlock Plus Wladimir Palant -που τα εντόπισε- ανακάλυψε πως αυτά μάζευαν το ιστορικό περιήγησης, με δεδομένα όπως ο χρόνος παραμονής σε κάθε site, τα clicks σε αυτά, τα ανοικτά tabs, μέχρι και την εναλλαγή σε άλλο tab, κατά παράβαση των όρων χρήσης της Mozilla.

Ο Palant έγραψε για τα ευρήματα του στις 28 Οκτωβρίου, αλλά μόνο μετά την ενημέρωση της Mozilla στις 2 Δεκεμβρίου, αυτά αποσύρθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Επιπλέον και η Opera τα αφαίρεσε από το δικό της store μετά την ενημέρωσή της. Παρότι τα συγκεκριμένα πρόσθετα παραβιάζουν επίσης τους όρους χρήσης της Google για τον Chrome, ως τώρα δεν έχουν αφαιρεθεί από το δικό της extension store.


[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home