Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



H ΕΕ ζητάει πανευρωπαϊκή εφαρμογή για την παρακολούθηση του COVID-19


Ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (EDPS) κάλεσε τη Δευτέρα για μια πανευρωπαϊκή εφαρμογή για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωναϊού αντί για την τρέχουσα συγχώνευση εφαρμογών που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων .

Αντιμέτωποι με χιλιάδες θανάτους που σχετίζονται με το coronavirus, οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει ή σχεδιάζουν να ξεκινήσουν εφαρμογές παρακολούθησης τηλεφώνου για να ανιχνεύσουν ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τους μολυσμένους και να παρακολουθούν τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό καραντίνα.

Τα μέτρα έχουν προκαλέσει κριτική από τους ακτιβιστές της ιδιωτικής ζωής δεδομένων, ανησυχούν ότι μπορεί να γίνουν μόνιμοι μετά την ολοκλήρωση της κρίσης του ιού.

Ο ΕΕΠΔ δήλωσε ότι η χρήση προσωρινών αναγνωριστικών εκπομπής και τεχνολογίας bluetooth για τον εντοπισμό επαφών προστατεύει τόσο την ιδιωτική ζωή όσο και τα προσωπικά δεδομένα, αλλά εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ποικιλία των εφαρμογών που αναδύονται, επισημαίνοντας ότι μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση θα απέδιδε καλύτερα αποτελέσματα.

"Δεδομένων αυτών των αποκλίσεων, ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων ζητά ένα πανευρωπαϊκό μοντέλο κινητής τηλεφωνίας COVID-19, συντονισμένο σε επίπεδο ΕΕ", ανέφερε σε δήλωσή του ο Wojciech Wiewiorowski, επικεφαλής του παρατηρητηρίου της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

"Ιδανικά, θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί συντονισμός με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία δεδομένων από το σχεδιασμό παγκοσμίως από την αρχή", ανέφερε.

Οι εφαρμογές για κινητά που χρησιμοποιούνται σήμερα περιλαμβάνουν την Αρχική Καραντίνα της Πολωνίας, στοχεύοντας στους πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό και την εθελοντική εφαρμογή παρακολούθησης τηλεφώνου της Ιρλανδίας.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, όπως η Vodafone, η Deutsche Telekom και η Orange, συμφώνησαν επίσης να μοιράζονται τα δεδομένα τοποθεσίας κινητής τηλεφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του ιού.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home