Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Linux Mint 20 θα είναι μόνο για 64bit επεξεργαστές


Στην μηνιαία ενημέρωση των χρηστών της διανομής μάθαμε τα σχέδια της διανομής για την επερχόμενη έκδοση του Linux Mint 20, το οποίο πλέον θα σταματήσει την υποστήριξη των 32bit επεξεργαστών.

Το Linux Mint είναι από τις πιο φιλικές διανομές Linux και βασίζεται στην LTS έκδοση λειτουργικού συστήματος Ubuntu. Διαθέτει τρεις εξαιρετικές επιλογές επιφάνειας εργασίας – Cinnamon, MATE και Xfce. Τέλος διαθέτει και μια ειδική έκδοση «μαξιλαράκι ασφαλείας» που ονομάζεται LMDE και βασίζεται σε μια κυλιόμενη έκδοση του Debia.

Στην μηνιαία αναφορά Μαρτίου του Linux Mint, μαθαίνουμε κάποιες νέες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Linux Mint 20. Ενώ οι περισσότερες από τις πληροφορίες είναι αναλυτικές και σε γενικές γραμμές αναμενόμενες, υπάρχει όμως μια που σίγουρα θα δημιουργήσει εκνευρισμό σε αρκετούς από τους χρήστες του Linux Mint. Advertisements Αντίο 32bit υπολογιστές…

Πρώτα απ ‘όλα, το Linux Mint 20 θα βασίζεται στο επερχόμενο Ubuntu 20.04 (θα εκδοθεί τέλη Απριλίου). Αυτό φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Linux Mint χρησιμοποιεί MONO εκδόσεις Ubuntu μακροχρόνιας υποστήριξης (που βγαίνουν κάθε 2 χρόνια) και το 20.04 θα είναι ένα LTS. Επίσης μάθαμε και την κωδική ονομασία που θα έχει το Linux Mint 20.

Όπως ξέρετε η ομάδα Mint χρησιμοποιεί πάντα γυναικεία ονόματα και αυτή τη φορά επέλεξαν το όνομα «Ulyana», ένα ρωσικό όνομα που σημαίνει «νεανικό». Επειδή λοιπόν το Linux Mint «χτίζεται» στα θεμέλια του Ubuntu LTS, το οποίο δεν παρέχει εδώ και 2 χρόνια 32bit εκδόσεις, κατά συνέπεια δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζει 32bit επεξεργαστές οπότε και η ομάδα ανάπτυξης του Linux Mint θα παράγει μόνο 64-bit ISO.

Μια παρόμοια κίνηση από την ομάδα του Lubuntu, είχε δημιουργήσει μια μικρή αναστάτωση αλλά φαίνεται να έχει καταλαγιάσει το ζήτημα. Φυσικά, εν έτη 2020 αυτή είναι σίγουρα η σωστή κίνηση έστω και αν αναστατώσει εκείνους που εξακολουθούν να κρατούν τους γηρασμένους 32-bit υπολογιστές.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home