Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Στα χέρια της ΜΙΤ απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων

 

Κόκκινος συναγερμός σε ΕΥΠ και Μαξίμου και κατεπείγουσα έρευνα της Δικαιοσύνης για πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι έπεσαν στα χέρια της ΜΙΤ απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα kontranews, την τουρκική ΜΙΤ υποψιάζονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και για την υποκλοπή κρίσιμων δεδομένων από την COSMOTE.

Ταυτόχρονα όπως αναφέρει το ''ΒΗΜΑ'', δεδομένα από τις μετακινήσεις, τις συναντήσεις και τις τηλεφωνικές κλήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των περισσοτέρων υπουργών της κυβέρνησης φέρεται να έχουν διαρρεύσει σε αγνώστους ηλεκτρονικούς εισβολείς που προχώρησαν – στις αρχές Σεπτεμβρίου – στην υποκλοπή των αρχείων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον 3-5 εκατομμυρίων χρηστών από την εταιρεία Cosmote.

Οι άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να υποκλέψουν ακόμα και απόρρητους κωδικούς που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης. Μιλάμε για οργανωμένη δουλειά, που είχε ένα και μόνο στόχο: τις υποκλοπές κρίσιμων συνομιλιών.

Η υποκλοπή έγινε αντιληπτή από τα στελέχη της εταιρείας την 9η Σεπτεμβρίου και η ανακοίνωση για το συμβάν εκδόθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος επισημαίνει ότι το αρχείο που αφαιρέθηκε περιελάμβανε τα στοιχεία κλήσεων που δέχθηκαν ή πραγματοποίησαν οι συνδρομητές της Cosmote το πενθήμερο από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η υποκλοπή αφορά το 50% των συνδρομητών της εταιρείας.

Η υποκλοπή αποδίδεται σε κυβερνοεπίθεση και, μάλιστα, από την έως τώρα έρευνα διαπιστώνεται ότι ορισμένα ψηφιακά ίχνη οδηγούν στη Λιθουανία. Στελέχη της εταιρείας προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω περιγράφοντας την κυβερνοεπίθεση ως remote file inclusion (RFI). Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, οι επιθέσεις RFI επιτυγχάνονται με την παραβίαση των web servers του στόχου, εν προκειμένω της Cosmote.

Όπως αναφέρει η kontranews, είναι εγκληματικές οι ευθύνες της διοίκησης της Cosmote (που ανήκει στον ΟΤΕ, ο οποίος ανήκει στους Γερμανούς της Deutsche Telekom) που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Σε γιγαντιαίο σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό που είχε αποκαλυφθεί πριν από χρόνια , όταν οι Αμερικανοί διενεργούσαν υποκλοπές στα τηλέφωνα του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και Υπουργών της κυβέρνησής του μέσω ενός λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στο δίκτυο της Vodafon, εξελίσσεται η υπόθεση της κλοπής των αρχείων της Cosmote.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Cosmote ακουμπά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του.

Μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη όμως, κανείς δεν ξέρει το παραμικρό για το θέμα.

[via]

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home