Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



"Ελεύθερα" ψηφιακά αρχεία απο την ΕΜΙ

Μετά την ανοιχτή επιστολή του Steve Jobs προς τη μουσική βιομηχανία τον περασμένο Ιανουάριο, βάσει της οποίας ο πρόεδρος της Apple ζητούσε από τις δισκογραφικές να σταματήσουν να πουλάνε προστατευμένα ψηφιακά τραγούδια, πρώτη η EMI ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στο αγοραστικό κοινό μέρος του καταλόγου της δίχως λογισμικό προστασίας.

Τα εν λόγω προνομιούχα τραγούδια θα πωλούνται λίγο ακριβότερα -$1.29 αντί για $0,99-, αλλά θα χαίρουν υψηλότερης ποιότητας και το σημαντικότερο, θα είναι στη διάθεση του χρήστη να τα εκμεταλλευτεί όπως αυτός θέλει (όπως να τα μεταφέρει μεταξύ διάφορων music players και να τα εγγράψει σε CD), χωρίς περιορισμούς. Οι τιμές ολόκληρων albums θα παραμείνουν οι ίδιες. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν αγοράσει «κλειδωμένα» τραγούδια της ΕΜΙ θα μπορούν να τα αναβαθμίσουν και να αποκτήσουν την «ελεύθερη» version τους καταβάλλοντας $0,30 για κάθε κομμάτι.

Το iTunes store θα αρχίσει την πώλησή τους τον επόμενο μήνα. Στην EMI ανήκουν μεταξύ άλλων οι Coldplay, η Kylie Minogue και ο Robbie Williams.

«Εμπιστευόμαστε τους καταναλωτές μας», δήλωσε ο Νο1 της ΕΜΙ, Eric Nicoli. «Ανέκαθεν πιστεύαμε πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της μουσικής πειρατείας ήταν η προσιτή και βολική διάθεση του νόμιμου υλικού».
Ειδικοί προβλέπουν πως σύντομα το παράδειγμα της EMI θα ακολουθήσουν και άλλες δισκογραφικές εταιρίες.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home