Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ελευθερία του Διαδικτύου γιοκ...


Υπο απειλή η ελευθερία του Διαδικτύου στην Τουρκία

Την πιθανή εφαρμογή λογοκρισίας στο Διαδίκτυο εξετάζει η Τουρκία, μετά την φραγή που είχε επιβάλλει τον περασμένο μήνα στο διαδικτυακό τόπο του YouTube.

Η αρμόδια επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου έχει καταθέσει προς ψήφιση πρόταση περιορισμού της απρόσκοπτης πρόσβασης των χρηστών σε ορισμένους διαδικτυακούς τόπους που πιθανόν να φιλοξενούν προσβλητικά, προς το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, περιεχόμενα.

Οι νομοθέτες της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξέτασαν επίσης το ενδεχόμενο διεύρυνσης της εφαρμογής της απαγόρευσης, ώστε η Τουρκική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε οποιονδήποτε διαδικτυακό τόπο αμφισβητεί τις αρχές ή την ενότητα του τουρκικού κοσμικού κράτους.

Η τουρκική βουλή αναμένεται να αποφασίσει επί της προτάσεως με τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμα. Δεν χωράει ωστόσω αμφισβολία ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συναντήσει την αντίδραση τόσο των χρηστών όσο και των αρμόδιων φορέων, ενώ επαληθεύει για μια ακόμη φορά την αμφιλεγόμενη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα της ελεύθερης διακίνησης του λόγου και των ιδεών.
Πηγή EEXI

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home