Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αγοράζουν στο ίντερνετ βαθμούς για το Point system

http://ops.fhwa.dot.gov/aboutus/one_pagers/images/040_traffic_h.jpg

Οδηγοί στη Γαλλία αποφεύγουν τις ποινές του Point System αγοράζοντας από άλλους οδηγούς τη δυνατότητα να τους «χρεώσουν» την παράβασή τους.

Εντελώς άγνωστοι προς τους παραβάτες λαμβάνουν τις κλήσεις με αντάλλαγμα χρήματα έως 1.500 ευρώ και η αστυνομία δηλώνει ανίκανη να αντιδράσει. Στο κόλπο ακόμα και συνταξιούχοι που έχουν να οδηγήσουν αρκετά χρόνια.

Η διαδικτυακή απάτη είναι εξαιρετική δημοφιλής τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γαλλία ένα δίπλωμα χωρίς ποινές έχει 12 βαθμούς. Κάθε φορά που γίνεται μία παράβαση η αστυνομία αφαιρεί κάποιους βαθμούς.

Οδηγοί που έχουν το σύνολο των βαθμών τους «χρεώνονται» τις κλήσεις με αντάλλαγμα χρήματα γλιτώνοντας άλλους οδηγούς από την αφαίρεση διπλώματος.

Διαφημίσεις στο ίντερνετ προσφέρουν βαθμούς για το δίπλωμα με τιμές που κυμαίνονται από 300 ευρώ στην περιοχή του Παρισιού μέχρι 1.500 ευρώ στην περιφέρεια.

Πώς λειτουργεί το σύστημα

Η τεχνική είναι απλή. Ο οδηγός που δέχεται μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα στο σπίτι πρέπει να γράψει τα στοιχεία του οδηγού για να χρεωθεί η κλήση και να πληρώσει το πρόστιμο.

Οι κάμερες στο δρόμο μπορούν αυτόματα να καταγράψουν την παράβαση του οχήματος όμως δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιος ήταν ο παραβάτης οδηγός.

Ο οδηγός που δεν θέλει να του αφαιρεθούν οι βαθμοί από το δίπλωμά του βρίσκει στο ίντερνετ άλλους πρόθυμους οδηγούς και τους πληρώνει έτσι ώστε να του επιτρέψουν να καταγράψει τα δικά τους στοιχεία στην κλήση και να χρεωθούν τους βαθμούς του Point System.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η μαύρη αγορά που ανθεί είναι αποτέλεσμα του αυστηρού κώδικα οδικής κυκλοφορίας που εφαρμόστηκε στη Γαλλία από το 2003.

Πέρυσι οι αρχές αφαίρεσαν συνολικά 70.000 διπλώματα και συνολικά 8 εκ. βαθμοί.

Οι αρχές γνωρίζουν την κατάσταση με τη μαύρη αγορά καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μιας γιαγιά 84 ετών, σύμφωνα με την παράβαση, πέρασε δίπλα από ένα μεγάλο Παρισινό κλαμπ, ξημερώματα Κυριακής με 200km/ώρα.

[πηγή]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home