Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Απεργία τέλος



Σε «δυνητική συμφωνία» κατέληξαν οι σεναριογράφοι και τα στούντιο του Χόλιγουντ σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης των πρώτων το Σάββατο, έπειτα από απεργία τριών μηνών. «Επιτυχημένη» η απεργία σύμφωνα με την Ένωση.Παράλληλα, η Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει επιτυχημένη την απεργία αν και η συμφωνία δεν είναι «τέλεια».

Περίπου 10.500 σεναριογράφοι κατέβηκαν σε απεργία στις 5 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες έπειτα από τη λήξη της παλαιάς σύμβασης της WGA, διακόπτοντας 20 χρόνια εργασιακής ειρήνης στο Χόλιγουντ.
Οι σεναριογράφοι διεκδικούσαν ποσοστά από την μετάδοση των ταινιών μέσω του διαδικτύου.

Οι σεναριογράφοι του αμερικανικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης ψήφισαν υπέρ του τερματισμού της απεργία τους, η οποία είχε παραλύσει τον τομέα του θεάματος τους τελευταίους τρεις μήνες, ανακοίνωσε υπεύθυνος του συνδικάτου τους στο Λος Αντζελες, έπειτα από την μυστική ψηφοφορία.
"Η απεργία τελείωσε" τόνισε ο πρόεδρος του δυτικού τομέα του συνδικάτου WGA των σεναριογράφων Πάτρικ Βερόνε, κατά τον οποίο το 92,5% των ψηφισάντων συμφώνησε να δοθεί τέλος στην κινητοποίηση.
Η ψηφοφορία στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, τους δύο πυλώνες της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, διοργανώθηκε δύο ημέρες μετά την ομόφωνη αποδοχή από τη διεύθυνση του WGA του πρωτοκόλλου της συμφωνίας με το συνδικάτο των παραγωγών ΑΜΡΤΡ, για τους όρους του νέου τριετούς συμβολαίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα περίπου 12.000 μέλη του WGA είχαν ξεκινήσει απεργία από τις 5 Νοεμβρίου, διεκδικώντας περισσότερες αμοιβές για την εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων τους στα νέα τεχνολογικά μέσα προβολής θεάματος, όπως τα DVD και το Διαδίκτυο.

Η ζημιά που έχει προκληθεί στην βιομηχανία του θεάματος (κινηματογραφική και τηλεοπτική), αγγίζει τα $650 εκατομμύρια, αυτή τη στιγμή.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home