Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εκδρομή: Εύζωνοι, Γουμένισσα, Λιβάδια



Σάββατο σήμερα και όπως πάντα το επιλέγω για μικρές εξορμήσεις στην φύση μιας και η Κυριακή επιφυλάσσει εκπλήξεις τόσο από πλευράς κίνησης στους δρόμους όσο και συνωστισμού στις ταβέρνες... με αποτέλεσμα πολλές φορές να μου βγαίνει ξινή η εκδρομή.. BTW σήμερα το πρωί είχε μαθήματα γεωγραφίας και γεωγραφικών οριοθετήσεων στα δίδυμα, πήγαμε βλέπετε στο Συνοριακό Σταθμό των Ευζώνων στα σύνορα με τα Σκόπια.

Το θέμα επίκαιρο όσο ποτέ και ήταν ευκαιρία για μια μικρή εκδρομή αλλά και για γαστριμαργική ακολασία στις ξακουστές ταβέρνες της περιοχής. Τελικά καταλήξαμε στην Γουμένισσα και στην ταβέρνα του "Γιώργου" στο κέντρο της Πλατείας την οποία και έχω επισκεφθεί ξανά και δεν την αλλάζω με τίποτα... τα κρέατα του πάνφρεσκα και καλομαγειρεμένα το δε κρασί καταπληκτικό μάλιστα δεν σας κρύβω ότι ένιωσα άσχημα που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω περισσότερο του ενός ποτηριού επειδή θα οδηγούσα και ως γνωστόν η ευθύνη αλλά και το παράδειγμα προς την νέα γενιά που παρακολουθεί τα πάντα με άγρυπνο βλέμμα ήταν επιβεβλημένα.

Mετά το ωραίο φαγητό ξεκινήσαμε για τα Λιβάδια που έχουν 1200 μέτρα υψόμετρο και απέχουν γύρω στα 29 χιλιόμετρα από την Γουμένισσα . Ο φιδίσιος δρόμος με τις Καστανιές και τις κερασιές μας έκλεινε πονηρά το μάτι, τα σύννεφα και οι κορυφές των βουνών έπαιζαν κρυφτό μαζί μας με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να σταματάμε για φωτογραφίες.

Το τοπίο απαράμιλλο η εικόνα μαγευτική αποκορύφωμα το παρατηρητήριο του Στραβοπόταμου όπου η χαράδρα που χάσκει από κάτω του σου κόβει την ανάσα… αλλά τι λέω σας αφήνω να θαυμάσετε κάποιες φωτογραφίες από αυτές .. αν λοιπόν σας βγάλει ποτέ ο δρόμος από την Κεντρική Μακεδονία σας συστήνω αυτή την εκδρομή ανεπιφύλαχτα …

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home