Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Μίνι κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος



Βρεθήκαμε σήμερα στην Ουρανούπολη για μια μίνι κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος , η περιήγηση στα μοναστήρια έγινε μέσα από το "Ε/Γ ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΩΤΗΣ" το οποίο είναι ένα από το μεγαλύτερα αλλά και νεότερα πλοία (ναυπηγήθηκε το 2004) των Athos-Cruises .

Ξεκινήσαμε από το λιμάνι της Ουρανούπολης στης 10:30 και ο καιρός δεν μας τα χάλασε παρά την πρόβλεψη για πιθανή βροχή που έδινε το meteo.gr, για καλή μας τύχη δεν έβρεξε είχε μπουνάτσα, η συννεφιά μας έδωσε πολύ ωραίες φωτογραφίες, η δε ξενάγηση ήταν κατατοπιστικότατη και έγινε σε τρεις γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Το πλοίο ακολούθησε την νοτιοδυτική πλευρά του ποδιού σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων από την ακτή, μιας και απαγορεύεται να πλησιάσει πιο κοντά βάση του άβατου. Οι μοναδικές παρθένες παραλίες στην αρχή της διαδρομής μας έκοψαν την ανάσα, κάπου εκεί κοντά αντικρήσαμε και τη ρωσική σκήτη (μικρό χωριό όπου σε κάθε σπίτι ζουν ομάδες μοναχών) και κατόπιν τις Ι.Μ. Δοχειαρίου, Αγ. Παντελεήμονος, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Σίμωνος Πέτρας, Ξενοφώντος, Γρηγορίου, το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους, την Δάφνη, και τέλος τις 2 τελευταίες σκήτες όπου και γυρίσαμε για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με την κορυφή του όρους Άθως και τον μικρό καταρράκτη που χυνόταν στην θάλασσα να μας συναρπάζει.

Η διάρκεια του ταξιδιού κράτησε λίγο περισσότερο από 3 ώρες και είχαμε την χαρά και την ευλογία να προσκυνήσουμε εν πλω, όταν φουσκωτό του λιμενικού συνοδεία μοναχών μας προσέγγισε στα ανοιχτά όπου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο με ιερά λείψανα των μονών.

Δεν θα πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω το πλήρωμα του "Καπετάν Φώτης" και ιδιαίτερα τον Μπάμπη για την βοήθεια - σπρώξιμο που μου έδωσαν στο να ξεκολλήσω τους μπροστινούς τροχούς του X-Trail από την απάτητη άμμο του λιμανιού. Μάλιστα μου είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στο να κολλάνε πολλά IX σε εκείνο το σημείο και καλό είναι να το έχετε κατά νου όσοι βρεθείτε εκεί.

Όπως και να έχει ήταν μια εμπειρία ζωής και εδικά για τις γυναίκες που δεν έχουν την δυνατότητα να δουν το Άγιο Όρος με κάποιο άλλον τρόπο είναι μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη και την συστήνω ανεπιφύλακτα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια δεν έχετε πάρα να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

.

Labels: , , ,

1 Comments:

At 09 June, 2008 15:05 Anonymous Maria said...

Είχα κάνει το ταξιδάκι αυτό πρόπερσι όντως ήταν πολύ ωραία και είναι must για όσους κάνουν διακοπές στην Ιερισώ και την Αμμουλιανή

 

Post a Comment

<< Home