Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Σημαντική ιατρική ανακάλυψη



Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι παρασκεύασαν ένα φάρμακο το οποίο ενδέχεται να προλαμβάνει μια πάθηση που ευθύνεται για το 45% του συνόλου των θανάτων στον δυτικό κόσμο. Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της σήμερα η εφημερίδα The Age.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι προοπτικές του εν λόγω φαρμάκου είναι τεράστιες και δεν αποκλείεται να θέσει τέρμα στην ανάγκη για αιμοκάθαρση και να περιορίσει την ανάγκη μεταμόσχευσης οργάνων για όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.

Το νέο φάρμακο, που παρασκευάστηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου Μελβούρνης, του νοσοκομείου St Vincents και του Ινστιτούτου Bio21, έχει τη δυνατότητα, όπως ανακοινώθηκε, να εμποδίζει την ανάπτυξης της ίνωσης (Fibrosis) που πλήττει ανεπανόρθωτα ανθρώπινα όργανα με αποτέλεσμα να προκαλούνται θάνατοι από καρδιακές παθήσεις, ανεπάρκεια νεφρών, πνευμονικά προβλήματα και συκώτι.

Η νέα ανακάλυψη, που ονομάστηκε FT-11, ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο, παγκοσμίως, φάρμακο κατά της ίνωσης και έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε πρώτη φάση το φάρμακο θα αναπτυχθεί για να θεραπεύει όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά τους και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες παθήσεις.
[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home