Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



H Apple αλλάζει πολιτική



Νέος (υπό ψήφιση) νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως υποχρεώσει την Apple να αφήνει τους χρήστες iPhone και iPod να αλλάζουν μόνοι τους τις μπαταρίες.

Τόσο το iPhone, όσο και το iPod αποτελούν από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands και η Apple έχει αρχίσει να κατακτά πολύ μεγάλο μερίδιο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και αυτή των gadgets. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε αρκετά μεγάλο ποσοστό των προϊόντων της εταιρίας είναι πως ο χρήστης δεν μπορεί να αντικαταστήσει μόνος του την μπαταρία.

Γνωστή ιστοσελίδα του χώρου της τεχνολογίας αναφέρει πως η Apple ίσως αναγκαστεί να ανασχεδιάσει όλα τις τα προϊόντα, αφού υπάρχει νέος νόμος που βρίσκεται υπό ψήφιση και θα υποχρεώνει όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες να δίνουν τέτοια δυνατότητα στον καταναλωτή.

Η νέα ντιρεκτίβα θα υποχρεώνει όλες τις εταιρίες να παρέχουν στο πακέτο αγοράς μπαταρίες που θα μπορούν να τοποθετούνται και να αφαιρούνται από το χρήστη, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία ανακύκλωσης. Αν ο νέος αυτός νόμος εγκριθεί, ίσως η Apple αναγκαστεί να αντικαταστήσει αρκετά εκατομμύρια πουλημένα τεμάχια hardware, μιας και δεν μας συνηθίζει να κυκλοφορεί διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου μοντέλου στις διάφορες περιοχές του πλανήτη…
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home